Meewerken in de Productie: zo werkt het!

  • 16 september 2021

Het is eigenlijk heel simpel. Heeft jouw organisatie productiemedewerkers werkzaam die potentie hebben zich verder te ontwikkelen? Of wil je nieuwe medewerkers een goede basiskennis over de productiewerkzaamheden leren? Dan is het opleidingstraject ‘meewerken in de productie’, dat wij samen met ROC Midden Nederland aanbieden, iets om eens goed te bekijken.

We bieden dit vijf maanden durende opleidingstraject aan om (nieuwe) medewerkers de basiskennis en vaardigheden van het productieproces te leren terwijl ze meedraaien met de productie op de werkvloer. Het traject gaat in op het voorbereiden van het productieproces, het bedienen van apparatuur, het bewaken van het procesverloop en het afronden van het productieproces.

De opleiding heeft geen formele vooropleidingseis en de kandidaat wordt aangenomen aan de hand van een intake. Na afronding van de opleiding ontvangt de medewerker een mbo-certificaat, waarmee hij/zij later diverse vrijstellingen kan krijgen voor de officiële mbo bbl-opleiding: Operator A. Maar nog veel belangrijker: jouw medewerker weet het productieproces voor te bereiden, apparatuur te bedienen en het procesverloop te bewaken. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Daarnaast geldt voor dit opleidingstraject een subsidie tot €1000,- per medewerker met de subsidieregeling: NL leert door! Denk jij dat dit echt iets voor jouw organisatie kan zijn? Kijk dan op de pagina!