Operator C Opleiding (Niveau 4)

De Operator C opleiding leidt medewerkers op om verantwoordelijkheid te dragen op het gebied van beheren en beheersen van de productielijnen binnen de productieomgeving. De opleiding is ook geschikt voor de rol (aankomend) wachtchef. Als operator C ben je bezig met het bedienen van machines, het productieproces continu te verbeteren en andere operators te motiveren. Deze tweejarige opleiding is praktijkgericht en maakt medewerkers direct inzetbaar.

Blended Learning

Efficiënter opleiden met Virtual Reality

Erkend mbo-diploma niveau 4

Deze opleiding komt in aanmerking voor FIT 2030. Vraag een offerte aan voor meer informatie.

cbt-Jeroen-van-Schoonhoven-opleidingsdeskundige

Jeroen van Schoonhoven

Opleidingsadviseur

Studieduur 2 jaar

Niveau mbo-niveau 4

Prijs €3.250 per jaar (excl. btw)

Opleiding Operator C voor jouw werknemers

De Operator C opleiding is voor operators die installaties gaan bedienen en bewaken en het overzicht het over het gehele proces bewaren. Medewerkers die de opleiding Operator B al hebben afgerond, kunnen met de opleiding Operator C hier een vervolg aan geven en de opleiding verkort volgen in 2 jaar tijd. Tijdens deze mbo-opleiding leert de deelnemer technische kennis in te zetten om productieprocessen en producten te optimaliseren en eventuele verbeteringen door te voeren. Na afronding van de opleiding is de deelnemer in staat om machines te bedienen, storingen op te lossen, processen te analyseren en verbeteren en andere operators aan te sturen.

Tijdens de opleiding wordt geleerd hoe je van begin tot eind het productieproces beheerst: de voorbereiding, de machinebediening, de controle en het uitvoeren van het nodige onderhoud. Daarnaast leer je een plan van aanpak opstellen, toezicht houden op de planning, onderzoek doen en toezien dat medewerkers de juiste instrumenten gebruiken. Na de opleiding Operator C bezit je over de vaardigheden en kennis om direct in deze rol aan de slag te gaan.

Onze Operator-opleiding is onlangs vernieuwd!
Met innovatieve leermiddelen en aanpassingen is de opleiding Operator C onlangs vernieuwd. Met toevoegingen van digitaal lesmateriaal, webinars en VR worden operators nu nog beter opgeleid.

Offerte aanvragen

Erkend Operator C diploma

De opleiding is praktijkgericht en stimuleert leren op de werkplek door diverse praktijkopdrachten en de begeleiding van trainers. Tijdens deze opleiding staat altijd centraal dat de aangeleerde competenties direct op de werkvloer toegepast kan worden.

De opleiding Operator C bestaat uit verschillende modules, met afsluitend een onderzoeksopdracht en een scriptie. Na het afronden van de modules volgt een onderzoeksopdracht en scriptie. Als deelnemers deze succesvol hebben doorlopen, wordt de opleiding verzilverd met een erkend mbo-diploma en bekrachtigd door ROC midden Nederland. Na deze opleiding kunnen medewerkers zich verder ontwikkelen en hier een vervolg aan geven met de opleidingen Productiemanager of Operationeel Manager.

Met al meer dan 3.000 opgeleide operators van klanten zoals FrieslandCampina, AFP, Attero en, is Cbt een ervaren speler in het geven van trainingen en opleidingen binnen de industrie

Offerte aanvragen

Wat leer je tijdens de Operator C Opleiding?

Deze opleiding is een mbo niveau 4 opleiding, hierbij wordt blended learning toegepast. Dit betekent dat het er verschillende leermethoden worden toegepast, zoals wekelijks begeleiding van een docent, theoretische inhoud via de Cbt leeromgeving en praktijkopdrachten die worden uitgevoerd op de werkvloer.

Tijdens de opleiding worden deze onderdelen behandeld:

 • Voorbereider van het productieproces
 • Bediener van apparatuur
 • Bewaker van het procesverloop
 • Kwaliteitscontroleur
 • Uitvoerder van onderhoud
 • Bewaker en bijstuurder van geautomatiseerde processen
 • Samensteller van de planning
 • Bewaker van de planning
 • Begeleider en instructeur van medewerkers en/of derden
 • Inbrenger van input vanuit de werkvloer
 • Opsteller van een plan van aanpak voor de werkvloer
 • Uitvoerder van onderhoudswerkzaamheden

Kies voor de opleiding Procesoperator C

De opleiding Procesoperator C richt zich op het beheren en controleren van de productie in een fabriek. Je leert over veiligheid en hoe je machines en apparatuur bediend, bewaakt en analyseert. Tijdens de opleiding ga je ook dieper in op theoretische kennis over fysica en techniek. Zo leer je over chemische stoffen en milieu, zodat de productie volgens de gestelde normen en specificaties verloopt. Hierbij let je er op of de productie kan reageren op bijvoorbeeld een verandering van temperatuur, druk of stroomsnelheid. Zo zorg je voor continuïteit in het productieproces. Na deze opleiding weet je veel over procesbewaking, kwaliteitscontrole, chemische gevaren en veiligheidsprocedures.

Kies voor de Mechanisch Operator C opleiding

De Operator C opleiding gaat dieper in op het bedienen en beheren van de machines in de fabriek. Je leert hoe je erop toeziet dat alle machines en apparaten blijven draaien en dit op een veilige manier doen. Daarnaast leer je tijdens de opleiding alles over onderhoud of het oplossen van (ver)storingen. Je wordt als Mechanisch Operator C verantwoordelijk gesteld voor de juiste instellingen van machines. De nadruk ligt bij deze opleiding op machinebediening, onderhoudsprocedures en automatiseringssystemen.

Offerte aanvragen

Studieduur en kosten opleiding

 • Studieduur: 2 jaar (bbl)
 • Kosten: €3.250 per jaar (excl. btw)
 • Niveau: mbo niveau 4
 • Locatie: Cbt-locatie of incompany

Cbt biedt de opleidingen zowel op eigen locaties aan als incompany.

Offerte aanvragen

Operator C op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Foto richard commercieel directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Cbt logo FrieslandCampina
Cbt logo Trioworld
Cbt logo Heineken
Cbt logo
Cbt logo Coca Cola
Cbt logo Attero

Meld je aan voor Operator C (Niveau 4)

€3.250 per jaar (excl. btw)

Gerelateerde opleidingen en trainingen

Cbt brochure mockup

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.