Buitenwacht / Mangatwacht Cursus

Met de cursus Buitenwacht/ Mangatwacht worden medewerkers in de industrie opgeleid om toezicht te houden op een collega die werkt in een besloten ruimte. Als mangatwacht vervul je een belangrijke rol, want jij bent verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw collega. Met deze cursus leer je toezicht houden, controles uitvoeren, risico’s herkennen en op tijd anticiperen in noodsituaties. Zo ben je voorbereid op de taak als mangatwacht en wordt de veiligheid van je collega’s gewaarborgd.

9,0 (32 beoordelingen)

1-daagse training

Combinatie van theorie- en praktijkopdrachten

Praktijkgedeelte op eigen locatie

cbt-Jeroen-van-Schoonhoven-opleidingsdeskundige

Jeroen van Schoonhoven

Opleidingsadviseur

Studieduur 1 dag

Niveau  mbo-niveau 2

Prijs € 1.535 (excl. reiskosten trainer)

Jouw werknemers opleiden met de Buitenwacht / Mangatwacht cursus

Je hebt als mangatwacht verschillende taken: controles uitvoeren, toezicht houden, ingrijpen in noodsituaties en het centrale aanspreekpunt zijn. Voor de medewerker die in de besloten ruimte werkt, gelden namelijk strenge eisen. Zo is er voor iedereen een werkvergunning nodig voordat de ruimte betreden mag worden en moeten vooraf een aantal veiligheidscontroles uitgevoerd worden. Je houdt voortdurend toezicht, omdat zich plotseling gevaarlijke situaties kunnen voordoen waarbij je direct moet handelen en een reddingsoperatie in gang moet zetten. Dit kan in het geval zijn van verstikking, vergiftiging of elektrocutie e.a. van je collega. Daarnaast is er kans op beknelling, geluidsgevaar, kan er brand uitbreken en is er soms kans op explosie. De mangatwacht cursus bereid medewerkers voor op deze situaties en na de cursus weet de hij hoe hij adequaat moet handelen.

Offerte aanvragen

Buitenwacht / Mangatwacht cursus: blended learning

Deze cursus wordt aangeboden in de vorm van blended learning. Deze cursus duurt één dag, waarbij de theorie wordt behandeld door middel van een voorbereidende e-learning en het praktijkgedeelte op locatie.

Om de veiligheid binnen productiebedrijven nog beter kunnen borgen en verhogen, oefenen we diverse scenario’s bij jou op locatie. Zo kunnen medewerkers vaardigheden direct in de praktijk oefenen. Tijdens de cursusdag worden een aantal groepsopdrachten uitgevoerd en rollenspellen gedaan. Ook wordt de theorie doorgenomen en aandacht besteed aan de voorbereiding op het praktijkexamen.

Deze cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets. Aan het einde van de cursusdag wordt het praktijkexamen afgenomen. Na het succesvol doorlopen van de cursus, ontvang je als deelnemer een certificaat. Dit is het bewijs dat je aan de slag kan als mangatwacht.

 

Offerte aanvragen

Programma Buitenwacht / Mangatwacht cursus

Tijdens de cursus komen deze onderwerpen aan bod:

 • Vergunningsysteem
 • Gevaren besloten ruimten
 • Veiligheidsmaatregelen besloten ruimten
 • Interpretative van metingen
 • Herkennen en reageren op gevaar evenals noodsituaties
 • Handelen in normale situaties
 • Handelen in noodsituaties
 • Communicatie

Naast Buitenwacht / Mangatwacht bieden wij ook Veilig Werken in Besloten Ruimte, Gasmeten cursus (EX, OX, TOX) en de BHV training aan.

Offerte aanvragen

Studieduur en kosten

 • Studieduur: 1 dag
 • Niveau: mbo-niveau 2
 • Kosten: € 1.535 (excl. reiskosten trainer)

Offerte aanvragen

Buitenwacht / Mangatwacht op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Foto richard commercieel directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Cbt logo FrieslandCampina
Cbt logo Trioworld
Cbt logo Heineken
Cbt logo
Cbt logo Coca Cola
Cbt logo Attero

Veelgestelde vragen

Wat is de geldigheidsduur van het certificaat?

Het certificaat is 3 jaar geldig. Hierna zal het certificaat opnieuw behaald moeten worden.

Op welke doelgroep is de Buitenwacht / Mangatwacht cursus gericht?

De cursus is gericht op medewerkers die werken in de productie.

Gerelateerde opleidingen en trainingen

opleiding e learning

Ook beschikbaar als e-learning

Wist je dat we voor deze opleiding ook een e-learning aanbieden? Met onze e-learnings kunnen medewerkers altijd en overal gemakkelijk leren.

Ontvang nu ook 10% korting op een e-learning naar keuze!