Buitenwacht / Mangatwacht Cursus

Deelnemers leren tijdens de Buitenwacht / Mangatwacht cursus toezicht houden op collega’s die werken in een besloten ruimte. Met als doel altijd juist en veilig te handelen in noodsituaties. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Jouw werknemers opleiden met de Buitenwacht / Mangatwacht cursus

De Buitenwacht / Mangatwacht cursus is bedoeld voor iedereen die toezicht houdt op werknemers die werkzaamheden verrichten in een besloten ruimte. Voor personen die in een besloten ruimte werken gelden namelijk diverse veiligheidsrisico’s zoals verstikking, bedwelming en vergiftiging. Nadat de deelnemer de Buitenwacht / Mangatwacht cursus heeft afgerond kan de werknemer die toezicht houdt in een noodsituatie een besloten ruimte betreden en/of een reddingsoperatie in gang zetten.

Buitenwacht / Mangatwacht cursus: blended learning

De Buitenwacht / Mangatwacht cursus duurt één dag, waarbij de theorie wordt behandeld door middel van een voorbereidende e-learning en het praktijkgedeelte op locatie. De blended learning cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets. Wanneer de deelnemer de toets behaald, wordt de cursus verzilverd met een certificaat. Maar nog veel belangrijker: de werknemer weet juist en veilig te handelen in noodsituaties. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Programma Buitenwacht / Mangatwacht cursus

De volgende onderwerpen vormen het programma tijdens de Buitenwacht / Mangatwacht cursus:

 • Vergunningsysteem
 • Gevaren besloten ruimten
 • Veiligheidsmaatregelen besloten ruimten
 • Interpretative van metingen
 • Herkennen en reageren op gevaar evenals noodsituaties
 • Handelen in normale situaties
 • Handelen in noodsituaties
 • Communicatie

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid binnen productiebedrijven nog beter kunnen borgen en verhogen. We oefenen diverse scenario’s bij jou op locatie, zodat de vaardigheden direct in de praktijk toepasbaar zijn wanneer een situatie zich voordoet.

Naast Buitenwacht / Mangatwacht bieden wij ook Veilig Werken in Besloten Ruimte, Gasmeten cursus (EX, OX, TOX) en de BHV training aan.

Studieduur en kosten

 • Studieduur: 1 dag
 • Niveau: mbo-niveau 2
 • Kosten: € 1.325 (excl. reiskosten trainer)

Let op: Wij gaan er vanuit dat er een trainingslokaal en faciliteiten aanwezig zijn voor het praktijkgedeelte.

Buitenwacht / Mangatwacht op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Ook beschikbaar als e-learning

Wist je dat we voor deze opleiding ook een e-learning aanbieden? Met onze e-learnings kunnen medewerkers altijd en overal gemakkelijk leren.

Ontvang nu ook 10% korting op een e-learning naar keuze!

Klantcasus: AFP

"Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren"
René Kolk, Teamleider trainingen binnen AFP