Veilig Werken met de Reachtruck cursus

Na de cursus Veilig Werken met de Reachtruck is de werknemer op de hoogte van de risico’s en weet op een verantwoorde wijze de reachtruck te bedienen. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

9,6 (17 beoordelingen)

Geschikt voor organisaties actief binnen de industrie

Combinatie van theorie- en praktijkopdrachten

Certificaat 5 jaar geldig

Heidi-Goris-Cbt

Heidi Goris

Opleidingsadviseur

Veilig Werken met de Reachtruck

Studieduur 1 dag

Niveau mbo-niveau 2

Prijs € 1.195 (excl. btw)

Veilig Werken met de Reachtruck cursus voor jouw werknemers

Het rijden met een reachtruck (ook wel heftruck genoemd) brengt verschillende veiligheidsrisico’s met zich mee. Als werkgever ben je daarom verplicht om de reachtruckchauffeur te informeren over veilig werken met de reachtruck. En dat is niet voor niets, door het verkeerd bedienen van een heftruck kunnen schades aan producten, de heftruck en de omgeving ontstaan. Voorkom ongelukken door o.a. verkeerd kijkgedrag met de veilig werken met reachtruck cursus. De cursus is bestemd voor iedereen die een reachtruck bedient en nog geen specifieke cursus over de veiligheidsrisico’s heeft gevolgd of geen geldig veiligheidscertificaat heeft (of is verlopen). Na afloop van de cursus kan de deelnemer op een verantwoorde wijze een reachtruck bedienen en is hij/zij op de hoogte van alle veiligheidsrisico’s.

Offerte aanvragen

Resultaat Veilig Werken met de Reachtruck cursus

De veilig werken met de reachtruck cursus duurt één dag waarbij de theorie wordt behandeld door middel van een voorbereidende e-learning en het praktijkgedeelte op locatie. De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets. Wanneer de deelnemer de toetsen met goed gevolg afrond, wordt de cursus verzilverd met een veilig werken met de reachtruck certificaat. Het certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar. Maar nog veel belangrijker: de werknemer is op de hoogte de risico’s en weet op een verantwoorde wijze de reachtruck te bedienen. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Offerte aanvragen

Programma Reachtruck cursus

De theorie wordt behandeld via een e-learning, waardoor er meer tijd en aandacht is voor de praktijk. We oefenen diverse scenario’s bij jou op locatie, zodat jouw medewerkers het geleerde direct in de praktijk kunnen toepassen. Tijdens het programma van de cursus Veilig Werken met de Reachruck komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wettelijke bepalingen
 • Inspectie, opschriften en voorschriften
 • De reachtruck ofwel heftruck
 • Controle vooraf
 • Rijden, parkeren en aan- en afkoppelen
 • Brandstof tanken, accu’s laden en wisselen
 • Beladen
 • 10 geboden voor de reachtruckchauffeur
 • Risico’s
 • Bediening
 • Veilig gedrag

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid nog beter kunnen borgen en verhogen.

Offerte aanvragen

Studieduur en kosten

 • Studieduur: 1 dag
 • Kosten: € 1.195 (excl. btw)
 • Niveau: mbo-niveau 2

Let op: Er dient een reachtruck en trainingslokaal beschikbaar te zijn voor het praktijkgedeelte.
Neem contact met ons op bij twijfel aan de voorwaarden.

Offerte aanvragen

Veilig Werken met de Reachtruck op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Foto richard commercieel directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Cbt logo FrieslandCampina
Cbt logo Trioworld
Cbt logo Heineken
Cbt logo
Cbt logo Coca Cola
Cbt logo Attero

Gerelateerde opleidingen en trainingen

Cbt brochure mockup

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.