ATEX Awareness

De werknemer kan gevarenzones herkennen en veiligheidsinstructies opvolgen. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Jouw werknemers opleiden voor ATEX Awareness

Wanneer jouw organisatie te maken heeft met explosiegevaarlijke omgevingen, is het belangrijk om de veiligheid van jouw medewerkers te waarborgen! Daarnaast verplicht de Arbowet werkgevers om medewerkers op de hoogte te brengen van de risico’s en specifieke regelgeving. De online cursus ATEX Awareness is bedoeld voor medewerkers die niet dagelijks met explosiegevaar te maken hebben maar wel bewust moeten zijn van de gevaren en risico’s van explosies. De online cursus wordt aangeboden in samenwerking met Kiwa. Nadat de deelnemer de Atex cursus heeft afgerond kan hij/zij gevarenzones herkennen en veiligheidsinstructies opvolgen. Maar nog belangrijker: de deelnemer waarborgt zijn/haar eigen veiligheid.

Resultaat

De ATEX Awareness cursus duurt circa 2,5 uur en wordt online individueel gevolgd. De cursus is volledig opgebouwd uit films en animaties met na ieder hoofdstuk een aantal oefenvragen. Zo verwerven de cursisten op een prettige manier de nodige theoretische kennis. De ATEX cursus wordt afgerond met een online eindtoets. Als de kandidaat deze toets met goed gevolg afsluit, dan ontvang hij of zij het ATEX Awareness certificaat (bewijs van deelname) direct in PDF per e-mail. Maar nog veel belangrijker: de werknemer kan gevarenzones herkennen en veiligheidsinstructies opvolgen. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid binnen productiebedrijven nog beter kunnen borgen en verhogen. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

  • Wat is een explosie?
  • De ATEX wet- en regelgeving
  • Eigenschappen van brandbare stoffen
  • Het voorkomen van explosies
  • Explosieveilig materieel
  • Verantwoordelijkheden en vergunningen

Praktische informatie

  • Studieduur: Ca. 2,5 uur
  • Kosten: € 165 (excl. btw)

ATEX Awareness op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Klantcasus: AFP

"Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren"
René Kolk, Teamleider trainingen binnen AFP