Communicatie en samenwerken met DISC  

De training DISC is geschikt voor alle medewerkers binnen de industrie. Hierbij valt te denken aan leidinggevenden, teamleiders, maar ook operators en productiemedewerkers die meer inzicht willen verkrijgen in het eigen voorkeursgedrag en dat van de ander.

Geschikt voor organisaties actief binnen de industrie

Combinatie van theorie- en praktijkopdrachten

Maatwerk & Incompany mogelijk

Deze opleiding komt in aanmerking voor FIT 2030. Vraag een offerte aan voor meer informatie.

cbt-Jeroen-van-Schoonhoven-opleidingsdeskundige

Jeroen van Schoonhoven

Opleidingsadviseur

Communicatie en samenwerken met DISC

Studieduur  1 dag

Prijs € 495,- per deelnemer

DISC: de sleutel tot effectieve communicatie en samenwerking

DISC is een veelgebruikt instrument dat diepgaand inzicht biedt in persoonlijke gedragsvoorkeuren en drijfveren. Het begrijpen van DISC verbetert veiligheid, efficiëntie en teamwork door inzicht in gedrags- en communicatiestijlen. Dit vermindert misverstanden, bevordert samenwerking en creëert een positieve werkcultuur. Teams communiceren hierdoor effectiever, beheren conflicten beter en verhogen de veiligheid op de werkvloer door een beter begrip van hoe collega’s reageren onder verschillende omstandigheden. Dit draagt bij aan een prettige werkomgeving en verhoogt de productiviteit.

DISC gedragsanalyse

De DISC gedragsanalyse is een instrument waarmee we analyseren hoe individuen handelen en reageren. Dit doen we door door unieke gedragsstijlen en voorkeuren bloot te leggen. Dit verbetert ons begrip van persoonlijke acties en besluitvorming.

Offerte aanvragen

Hoe worden de deelnemers tijdens de DISC training opgeleid?

De DISC training bestaat uit twee aaneengesloten dagdelen van 3 uur en een voorbereidende DISC gedragsanalyse. Door de DISC-training krijgen deelnemers een dieper inzicht in zowel hun eigen gedrag als dat van anderen. Hierdoor kunnen zij hun communicatiestijl aanpassen op basis van de gedragsvoorkeuren van de ander. Deelnemers leren ook hun persoonlijke valkuilen te herkennen en te vermijden. Dit zorgt voor prettigere en succesvollere communicatie tussen medewerkers in teams met meer begrip voor het gedrag van de medewerker zelf en anderen. Het resultaat is een betere samenwerking waarbij teamleden prettiger en productiever samenwerken. Dit noemen wij resultaat uit opleiden.

Offerte aanvragen

Programma DISC training

De volgende onderwerpen komen tijdens de DISC training aan bod:

  • Dagdeel 1: Uitleg van DISC, het begrijpen van je eigen profiel en een oefening in het inschatten van het gedrag van anderen.
  • Dagdeel 2: Praktijkgerichte sessie met oefeningen, feedback en het maken van werkafspraken, toegespitst op jouw scenario’s en praktijk.

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. We focussen op het juiste gedrag, houding en motivatie van medewerkers en combineren de theorie met praktijksituaties. Zo kunnen jouw medewerkers direct het geleerde op de werkvloer toepassen.

Offerte aanvragen

Studieduur en kosten

  • Studieduur: 2 aaneengesloten dagdelen van 3 uur, inclusief een voorbereidende DISC gedragsanalyse. 
  • Locatie & Data: in-company, data in overleg.
  • Groepsgrootte: 8 – 10 deelnemers.
  • Kosten: € 495,- per deelnemer

Offerte aanvragen

Communicatie en samenwerken met DISC op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Foto richard commercieel directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Cbt logo FrieslandCampina
Cbt logo Trioworld
Cbt logo Heineken
Cbt logo
Cbt logo Coca Cola
Cbt logo Attero

Meld je aan voor Communicatie en samenwerken met DISC

€ 495 (excl. btw)

Gerelateerde opleidingen en trainingen

opleiding e learning

Ook beschikbaar als e-learning

Wist je dat we voor deze opleiding ook een e-learning aanbieden? Met onze e-learnings kunnen medewerkers altijd en overal gemakkelijk leren.

Ontvang nu ook 10% korting op een e-learning naar keuze!