Veilig Werken met Ammoniak Training

Beoordeeld met een 8,6! (6 beoordelingen)
Na de training Veilig Werken met Ammoniak is de werknemer in staat om de specifieke gevaren van ammoniak te benoemen, de MSDS-veiligheidsbladen te lezen en juist te interpreteren en in noodgevallen adequaat hulp te verlenen in de vorm van redding, vluchten, alarmering en eerste medische hulp. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Veilig Werken met Ammoniak Training

Werken met ammoniak brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk dat medewerkers bewust zijn van de gevaren van het werken met ammoniak. De ammoniak training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die in aanraking komt of kan komen met ammoniakinstallaties en/of ammoniak, zoals monteurs, operators, technisch personeel en BHV. Tijdens de training leren de deelnemers gevaren herkennen die kunnen optreden bij het werken met ammoniak, de MSDS-veiligheidsbladen te lezen en juist te interpreteren en leren zij adequaat te handelen in noodsituaties.

Resultaat Ammoniak Training

De training Veilig Werken met Ammoniak bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en wordt afgesloten met een toets. Wanneer de deelnemer de toets behaald, wordt de training verzilverd met een certificaat. Maar nog veel belangrijker: de werknemer is in staat om de specifieke gevaren van ammoniak te benoemen, de MSDS-veiligheidsbladen te lezen en juist te interpreteren en in noodgevallen adequaat hulp te verlenen in de vorm van redding, vluchten, alarmering en eerste medische hulp. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Programma Veilig Werken met Ammoniak

De ammoniak training behandeld het volgende programma:

  • Veiligheidsaspecten, gezondheidsaspecten en risico’s
  • Wet- en regelgeving
  • Preventie veiligheidsvoorzieningen in installatieveiligheid
  • Kenmerken, reacties en installaties m.b.t. NH3
  • Beschermingsmiddelen
  • Werkvergunning en taakrisicoanalyse (TRA)
  • Handelen in noodsituaties

Naast Veilig Werken met Ammoniak bieden wij ook de volgende trainingen aan:

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid nog beter kunnen borgen en verhogen.

Praktische informatie

  • Studieduur: 4 uur
  • Niveau: mbo niveau 2
  • Kosten op aanvraag

Veilig Werken met Ammoniak op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Klantcasus: Attero

"Met mijn scriptie heb ik problemen met de waterzuivering voor proceswater kunnen oplossen, waardoor het rendement van de zuivering met 6% is verbeterd!"
Dennis Kammer, Operator bij de Was- en vergistingsinstallatie in Groningen