Werkplekleren helpt jouw organisatie beter presteren

Leren is het meest effectief op de werkvloer. Maar liefst 70% van het leereffect wordt bereikt door te doen. Daarom helpt Cbt organisaties bij het implementeren van werkplekleren binnen hun opleidingsbeleid. Dit doen wij door het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van innovatieve opleidingsprogramma’s voor op de werkplek. Of je nu snel uitzendkrachten wilt opleiden of medewerkers wilt laten groeien binnen hun huidige functie, wij zorgen dat zij zo fijn en effectief mogelijk leren. Zodat jij direct meer rendement behaalt uit jouw opleidingsbeleid!

Het werkplekleren­traject van begin tot eind

cbt werkplekleren illustratie

Doelengesprek

In het doelengesprek stellen we met elkaar vast welke doelen er met werkplekleren moet worden behaald. De centrale vragen zijn: Wat moet de ideale operator kunnen, welke kennis en inzicht heeft hij daarbij nodig en welke werkhouding is belangrijk? De doelen worden vastgelegd in een doelendocument.

Werkplekanalyse

Om goede werkplektrainingen te kunnen maken moeten we precies weten welke handelingen in welke volgorde op de werkvloer plaatsvinden. Deze brengen we in kaart en daarbij bepalen we welke achterliggende kennis, inzicht en houding hierbij nodig is.

Opleidingsplan

Het resultaat van het doelengesprek en de werkplekanalyse wordt verwerkt in het opleidingsplan. Het opleidingsplan bevat het inhoudelijk ontwerp van de werkplektraining(en). Per werkplek geven we aan welke leerinterventies op de werkplek nodig zijn.

Tools ontwikkelen

Op basis van het opleidingsplan ontwikkelen we de tools. Dit kan verschillende vormen hebben, zoals e-learning, video, animatie, instructie, opdrachten en toetsing. Dit is co-creatie; wij ontwikkelen en de klant geeft feedback. We hanteren een werkwijze die de belasting voor klanten minimaal maakt.

Implementatie

Als de tools gereed zijn, bouwen we een werkplekopleidingsstructuur in onze digitale leeromgeving. Hierin kan de ontwikkeling van medewerkers worden gevolgd en geborgd. We verstrekken handleidingen en geven workshops voor gebruikers van de leeromgeving. Ook evalueren we het ontwikkelproces en bewaken we de resultaten van de werkplektrainingen. Voor een succesvolle implementatie leiden we ook praktijkbegeleiders en assessoren op.

tips werkplekleren

Gratis tips voor effectief werkplekleren

Werkplekleren draagt direct bij aan het resultaat van een organisatie. Met werkplekleren kun je bijvoorbeeld een inwerkprogramma met 4 weken verkorten. Wil jij werkplekleren implementeren binnen jouw opleidingsbeleid? Download gratis onze tips en behaal meer rendement uit je opleidingsbeleid!

Waarom werkplekleren?

Voordelen

 • Meer rendement uit opleidingsbudgetten
 • Op maat opgeleide medewerkers
 • Direct toepasbaar op de werkvloer
 • Versnelt inzetbaarheid
 • Verbetert de eigen standaard van de organisatie
 • Bevordert de leercultuur

Kenmerken

 • De werkplek is het uitgangspunt
 • Leerdoelen gekoppeld aan organisatiedoelen
 • Maatwerk voor jouw bedrijf
 • Just-in-time en Just-enough leren
 • Gefaciliteerd en gemonitord vanuit de leeromgeving
 • Begeleiding door buddy’s

Ook rendement verbeteren? 

Laten we samen naar de mogelijkheden kijken voor jouw organisatie!

Neem contact met ons op.

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: Saturn Petcare

"Dankzij Cbt zijn onze mensen breder inzetbaar, bewuster van het proces en kijken vooruit"
Sherlinda Lucas, HR Business Partner bij Saturn Petcare