Technisch Operator (Niveau 3)

De operator weet het productieproces te monitoren en samen veilig te werken met andere operators aan een optimaal productieproces. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Blended Learning

Combinatie van theorie en praktijkopdrachten

Opleiding op maat mogelijk

Deze opleiding komt in aanmerking voor FIT 2030. Vraag een offerte aan voor meer informatie.

Cbt Lidia

Lidia de Haan

Opleidingsadviseur

Technisch Operator (Niveau 3)

Studieduur 80 uur

Niveau mbo-niveau 3

Prijs € 3.450 (excl. btw)

Jouw werknemers opleiden voor Technisch Operator (Niveau 3)

Een alternatief nodig voor bbl? Dan bieden onze technisch operatoropleidingen de uitkomst! De opleidingen hebben kortere doorlooptijden, bieden meer maatwerkmogelijkheden en worden afgerond met een certificaat!

De Technisch Operator training is bedoeld voor operators die in ploeg- of teamverband werken aan een productieproces. Een operator werkt in de proces- of maakindustrie en monitort geautomatiseerde processen. Tijdens de Technisch Operator training leert de operator (complexe) storingen op te merken, voorkomen, melden en/of op te lossen. De opleiding focust zich op verschillende competenties die de operator nodig heeft om het productieproces efficiënt te monitoren, zoals technisch kritisch, zelfstandig, analyseren en verantwoordelijkheid nemen. Na afronding van de training hebben jouw operators meer proces en technische kennis, zodat zij een grotere rol kunnen gaan spelen in eerstelijns onderhoud en storingsanalyse.

Offerte aanvragen

Resultaat

De training Technisch Operator (niveau 3) bestaat uit twintig bijeenkomsten, het opbouwen van een portfolio, twee proeven en een eindscriptie. Daarnaast wordt er ongeveer 10 uur zelfstudie per week van de werknemer verwacht. Na het succesvol doorlopen van de proeven en de eindscriptie wordt de opleiding verzilverd met een Cbt-certificaat. Maar nog veel belangrijker: de operator weet het productieproces te monitoren en veilig te werken met andere operators aan een optimaal productieproces. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Offerte aanvragen

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. De training bevat een koppeling van theorie door middel van e-learning, praktijklessen en werkplekopdrachten (op eigen werkplek), waarbij de (aankomend) operator leert het geleerde theorie direct in de praktijk toe te passen. Samen met onze klanten werken we aan zichtbaar betere operators. Inmiddels zijn al meer dan 3.000 operators van klanten als FrieslandCampinaAFPAttero en Zeelandia door Cbt opgeleid! De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • Procesautomatisering
 • Processchema en tekening lezen
 • Besturingstechniek
 • Meet en regeltechniek, elektrotechniek (inclusief NEN 3140 VP), pneumatiek en hydrauliek
 • Eenheidsbewerkingen
 • Onderhoud
 • Eerstelijns storingzoeken
 • LOTOTO

Offerte aanvragen

Studieduur en kosten

 • Studieduur: 80 uur
 • Kosten: € 3.450 (excl. btw)
 • Niveau: mbo-niveau 3

Offerte aanvragen

Technisch Operator (Niveau 3) op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Foto richard commercieel directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Cbt logo FrieslandCampina
Cbt logo Trioworld
Cbt logo Heineken
Cbt logo
Cbt logo Coca Cola
Cbt logo Attero

Gerelateerde opleidingen en trainingen

Cbt brochure mockup

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Klantcasus: Trioworld

"Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren"
René Kolk, Teamleider trainingen binnen Trioworld