Technisch Operator (Niveau 3)

De operator weet het productieproces te monitoren en samen veilig te werken met andere operators aan een optimaal productieproces. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Deze opleiding komt in aanmerking voor subsidie:

FIT 2030

Deze opleiding is te volgen met subsidie!

Jouw werknemers opleiden voor Technisch Operator (Niveau 3)

Een alternatief nodig voor bbl? Dan bieden onze technisch operatoropleidingen de uitkomst! De opleidingen hebben kortere doorlooptijden, bieden meer maatwerkmogelijkheden en worden afgerond met een certificaat!

De Technisch Operator training is bedoeld voor operators die in ploeg- of teamverband werken aan een productieproces. Een operator werkt in de proces- of maakindustrie en monitort geautomatiseerde processen. Tijdens de Technisch Operator training leert de operator (complexe) storingen op te merken, voorkomen, melden en/of op te lossen. De opleiding focust zich op verschillende competenties die de operator nodig heeft om het productieproces efficiënt te monitoren, zoals technisch kritisch, zelfstandig, analyseren en verantwoordelijkheid nemen. Na afronding van de training hebben jouw operators meer proces en technische kennis, zodat zij een grotere rol kunnen gaan spelen in eerstelijns onderhoud en storingsanalyse.

Resultaat

De training Technisch Operator (niveau 3) bestaat uit twintig bijeenkomsten, het opbouwen van een portfolio, twee proeven en een eindscriptie. Daarnaast wordt er ongeveer 10 uur zelfstudie per week van de werknemer verwacht. Na het succesvol doorlopen van de proeven en de eindscriptie wordt de opleiding verzilverd met een Cbt-certificaat. Maar nog veel belangrijker: de operator weet het productieproces te monitoren en veilig te werken met andere operators aan een optimaal productieproces. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. De training bevat een koppeling van theorie door middel van e-learning, praktijklessen en werkplekopdrachten (op eigen werkplek), waarbij de (aankomend) operator leert het geleerde theorie direct in de praktijk toe te passen. Samen met onze klanten werken we aan zichtbaar betere operators. Inmiddels zijn al meer dan 3.000 operators van klanten als FrieslandCampinaAFPAttero en Zeelandia door Cbt opgeleid! De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • Procesautomatisering
 • Processchema en tekening lezen
 • Besturingstechniek
 • Meet en regeltechniek, elektrotechniek (inclusief NEN 3140 VP), pneumatiek en hydrauliek
 • Eenheidsbewerkingen
 • Onderhoud
 • Eerstelijns storingzoeken
 • LOTOTO

Naast Technisch Operator (Niveau 3) bieden wij ook de volgende opleidingen aan:

Praktische informatie

 • Studieduur: 80 uur
 • Kosten: € 2.795 (excl. btw)
 • Niveau: mbo niveau 3

Technisch Operator (Niveau 3) op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Klantcasus: Attero

"Met mijn scriptie heb ik problemen met de waterzuivering voor proceswater kunnen oplossen, waardoor het rendement van de zuivering met 6% is verbeterd!"
Dennis Kammer, Operator bij de Was- en vergistingsinstallatie in Groningen