Training Ergonomie op de Werkvloer

De training Ergonomie op de Werkvloer leert medewerkers zorgdragen voor de eigen lichamelijke gezondheid op de werkplek. De training wordt op maat ontwikkeld voor jouw organisatie.

Maatwerk & Incompany mogelijk

Combinatie van theorie- en praktijkopdrachten

Cursus op eigen locatie

cbt-Jeroen-van-Schoonhoven-opleidingsdeskundige

Jeroen van Schoonhoven

Opleidingsadviseur

Ergonomie op de Werkvloer

Studieduur  1 dagdeel (drie uur)

Jouw werknemers opleiden met de Training Ergonomie op de Werkvloer

De training Ergonomie op de Werkvloer zorgt ervoor dat de medewerker de juiste voorzorgsmaatregelen (houding, gebruik van hulpmiddelen, pauzes en afwisseling of om hulp vragen) inzet bij het werk en daarmee zorgdraagt voor de eigen fysieke gezondheid. De medewerker is zich na het afronden van de training ook bewust van de gevaren als hij dit niet doet.

Offerte aanvragen

Hoe worden werknemers tijdens de training Ergonomie op de Werklvoer getraind?

De training Ergonomie op de Werkvloer duurt een dagdeel die aan praktijk wordt besteed. Ergonomie op de werkvloer cursus zorgt ervoor dat de medewerker de juiste voorzorgsmaatregelen inzet bij het werk en daarmee zorgdraagt voor de eigen fysieke gezondheid. De basis voor deze training is de kennis en vaardigheid op de werkvloer. De training wordt door de deelnemer voorbereid door het doorlopen van de bijbehorende e-learning en het maken van een online theorietoets. Daarna is de training vooral op de praktijk gericht. Deelnemers verschaffen kennis over uit te voeren handelingen en aandachtspunten worden sterk benadrukt.

Om het beste resultaat te bereiken, wordt de training op maat gemaakt voor de organisatie. Dit doen we door realistische bedrijfseigen praktijksituaties/scenario’s, werkposities en werkzaamheden van medewerkers op de werkplekken mee te nemen in de training. Voor aanvang van de training zal de trainer van Cbt hierover informatie verzamelen.

Offerte aanvragen

Programma cursus Ergonomie op de Werkvloer voor de industrie

De basis voor deze cursus is de kennis en vaardigheid op de werkvloer. Deze cursus is bedoeld voor kantoormedewerkers en medewerkers die lichamelijk belastende en/of vaak herhalende handelingen uitvoeren tijdens hun werk. De training wordt door de deelnemer voorbereid door het doornemen van de e-learning en het maken van de theorietoets. Daarna is de training vooral op praktijk gericht. Het praktijkgedeelte van de training bevindt zich op locatie. De training wordt op maat gemaakt aan de hand van realistische werkposities en werkzaamheden van de organisatie.

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

 • Wetgeving en speciale voorschriften;
 • De hulpmiddelen en PBM’s ter ondersteuning;
 • Aspecten van fysieke ergonomie;
 • Diverse belangrijke technieken en factoren;
 • Het correct toepassen van bepaalde houdingen;
 • Verschillen tussen diverse handelingen en zaken;
 • NIOSH-methode;
 • Online theorietoets.

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid nog beter kunnen borgen en verhogen.

Offerte aanvragen

Studieduur en kosten

 • Studieduur: 1 dagdeel (drie uur)
 • Voorbereidende e-learning van 120 minuten
 • Online theorietoets
 • Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers
 • Op locatie
 • Maatwerk in overleg mogelijk

 Let op: Het dient mogelijk te zijn om met de groep deelnemers de werkplekken langs te gaan en hier de handelingen voor te doen en/of de juiste houding te oefenen voor het praktijkgedeelte. Neem contact met ons op bij twijfel aan de voorwaarden.

Offerte aanvragen

Ergonomie op de Werkvloer op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Foto richard commercieel directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Cbt logo FrieslandCampina
Cbt logo Trioworld
Cbt logo Heineken
Cbt logo
Cbt logo Coca Cola
Cbt logo Attero

Gerelateerde opleidingen en trainingen

opleiding e learning

Ook beschikbaar als e-learning

Wist je dat we voor deze opleiding ook een e-learning aanbieden? Met onze e-learnings kunnen medewerkers altijd en overal gemakkelijk leren.

Ontvang nu ook 10% korting op een e-learning naar keuze!