Cursus Basiskennis Elektrotechniek

Deze basiscursus over elektrotechniek is geschikt voor medewerkers in de industrie, die in aanraking komen met elektrotechniek. Na deze cursus beschik je over specifieke kennis van elektrotechniek en ben je in staat om elektrotechnische werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren.

8,7 (7 beoordelingen)

Afgestemd op jouw organisatie

Blended Learning: theorie afgewisseld met praktijkopdracht

Cursus op eigen locatie

Deze opleiding komt in aanmerking voor FIT 2030. Vraag een offerte aan voor meer informatie.
cbt-Jeroen-van-Schoonhoven-opleidingsdeskundige

Jeroen van Schoonhoven

Opleidingsadviseur

Basiskennis Elektrotechniek

Studieduur 3 dagen van 8 uur of 6 dagen van 4 uur

Niveau mbo-niveau 3

Prijs €1.595 (excl. btw)

Basiscursus Elektrotechniek voor jouw werknemers

Deze cursus is geschikt voor operators in een productieomgeving of monteurs met een mechanische achtergrond, die regelmatig in contact komen met elektrotechniek. De operator mag al bekend zijn met de basisbegrippen van elektrotechniek, zoals: verdeling, besturing en veiligheidssystemen, inclusief het lezen van een eenvoudige elektronische tekeningen of schema is bekend. De deelnemer leert over het aanleggen van (eenvoudige) elektrische installaties, deze onderhouden, testen en in gebruik nemen. De basisbegrippen en symbolen van elektrotechniek, spanning en weerstand te meten wordt tijdens de cursus doorgenomen. Het juiste gereedschappen en materiaal herkennen en beoordelen voor gebruik is ook een belangrijk onderdeel.

Na afronding van de cursus Basiskennis Elektrotechniek is de deelnemer in staat om zelfstandig elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren, zoals meetoefeningen uitvoeren, (eenvoudige) systemen aanleggen en storingen verhelpen.

Offerte aanvragen

Resultaat cursus Elektrotechniek voor beginners

De cursus Elektrotechniek is voor beginners in de elektrotechniek. Deze cursus duurt 3 dagen en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. De theorie wordt aangeboden in een voorbereidende e-learning. Daarnaast zijn er tijdens de trainingdagen diverse praktijkopdrachten. Medewerkers kunnen zich door de e-learnings voorbereiden op de training en voeren een praktijkopdracht uit. Na het afronden van de training kan de deelnemer op basisniveau elektrotechnische inspecties uitvoeren en eenvoudige storingen verhelpen. De deelnemer is bekend met de verschillende soorten elektriciteit in de industrie, is bekend met begrippen als, verdeling, besturing, veiligheidssystemen en kan eenvoudige elektrotechnisch tekeningen en schema’s lezen.

Offerte aanvragen

Programma Basiscursus Elektrotechniek

Tijdens de cursus ligt de focus op het juiste gedrag, houding en motivatie van medewerkers. Theorie wordt gecombineerd met een praktijkgerichte aanpak. Zo kunnen jouw medewerkers direct het geleerde op de werkvloer toepassen.

De volgende onderwerpen komen tijdens de Basiscursus Elektrotechniek aan bod:

 • Basisbegrippen en -principes elektrotechniek
 • Basis symbolenkennis
 • Basiskennis elektrotechnisch gereedschap (Meetapparatuur, VDE)
 • Meten van spanning, stroom en weerstand
 • Elektromechanische aandrijfsystemen
 • Eenvoudige schakellogica
 • Introductie relaistechniek
 • Practicum bestaande uit meetoefeningen en een relaisschakeling

Offerte aanvragen

Studieduur en kosten

 • Studieduur: 3 dagen van 8 uur of 6 dagen van 4 uur
 • € 1.595,- (excl. btw)
 • Niveau: mbo 3
 • Training op locatie
 • Maximale groepsgrootte: 8

Offerte aanvragen

Basiskennis Elektrotechniek op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Foto richard commercieel directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Cbt logo FrieslandCampina
Cbt logo Trioworld
Cbt logo Heineken
Cbt logo
Cbt logo Coca Cola
Cbt logo Attero

Meld je aan voor Basiskennis Elektrotechniek

€ 1.595 (excl. btw)

Veelgestelde vragen

Op welk niveau is de cursus elektrotechniek gericht?

De cursus is gericht op mbo-niveau 3 en voor operators en monteurs in de industrie, die soms elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren.

In welke regio’s organiseert Cbt de training basiskennis elektrotechniek?

Cbt organiseert open trainingen in de regio’s: Eindhoven, Arnhem, Utrecht, Rotterdam en Zwolle. De open trainingen zijn geschikt voor bedrijven die één of twee werknemers willen trainen. Voor grotere groepen ontwikkelt Cbt de cursus elektrotechniek op maat en incompany. Vraag een offerte aan voor meer informatie.

Voor welke bedrijven is de training geschikt?

Cbt geeft al meer dan 2 decennia trainingen aan organisaties bedrijvig in de industrie. De trainingen die aangeboden worden, zijn op deze organisaties afgestemd.

Ons bedrijf heeft een unieke werkwijze, kan de cursus elektrotechniek hierop aansluiten?

Ja, voor bedrijven in de industrie kan Cbt de cursus elektrotechniek specifiek richten op de werkwijze en processen van deze bedrijven. Naast het maatwerk, wordt de cursus op een locatie naar keuze georganiseerd.

Welke competenties worden ontwikkeld of verbeterd tijdens de cursus?

Na de training kun je eenvoudige storingen verhelpen en onderhoud uitvoeren en heb je al voldoende kennis en vaardigheden opgedaan om in de praktijk aan de slag te gaan met elektrotechniek.

Wat is het vervolgadvies na het volgen van deze training?

Bij Cbt zijn er meerdere mogelijkheden om een vervolg te geven aan de training, de richting is afhankelijk van de rol en toepassing van de deelnemer. Aansluitend op deze cursus biedt Cbt de cursus NEN 3140 Vakbekwaam persoon, onderhoud en storingzoeken voor operators, Elektrisch Schakelen. Ook kan de deelnemer starten met de opleiding Technisch Operator (3).

Gerelateerde opleidingen en trainingen

Cbt brochure mockup

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.