Cursus Basiskennis Elektrotechniek

Na de cursus Basiskennis Elektrotechniek beschikt jouw medewerker over specifieke elektrotechnische kennis die belangrijk is wanneer hij of zij in aanraking komt met elektrotechniek en is in staat om werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren.

Deze opleiding komt in aanmerking voor subsidie:

STAP

FIT 2030

€ 1.195,- excl. btw

Deze opleiding is te volgen met subsidie!

Jouw werknemers opleiden voor Basiskennis Elektrotechniek

De cursus Basiskennis Elektrotechniek is geschikt voor operators die werken in een productie- of proces technische omgeving of monteurs met mechanische achtergrond die af en toe in aanraking komen met elektrotechniek. In de cursus leert de medewerker het aanleggen van elektrische installaties, deze onderhouden, testen, in gebruik nemen en storingen verhelpen. Deze vaardigheden vereisen specifieke kennis. Tijdens de cursus doet de deelnemer elektrotechnische kennis, kunde en vaardigheden op. Na afronding van de training Basiskennis Elektrotechniek is de deelnemer in staat om gereedschappen en materialen te herkennen/beoordelen en werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren.

Resultaat

De cursus Basiskennis Elektrotechniek duurt 3 dagen en bestaat uit een theoriegedeelte middels een voorbereidende e-learning en diverse praktijkopdrachten. Na het afronden van de basiscursus kan de operator op basisniveau elektrotechnische inspecties uitvoeren en eenvoudige storingen verhelpen. De operator is bekend met de verschillende soorten elektriciteit in de industrie, is bekend met begrippen als, verdeling, besturing, veiligheidssystemen en kan eenvoudige elektrotechnisch tekeningen en schema’s lezen.

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. We focussen ons op het juiste gedrag, houding en motivatie van medewerkers en combineren de theorie met een praktijkgerichte aanpak afgestemd op jouw organisatie. Zo kunnen jouw medewerkers direct het geleerde op de werkvloer toepassen. De volgende onderwerpen komen tijdens de Basiscursus Elektrotechniek aan bod:

 • Basisbegrippen en -principes elektrotechniek
 • Basis symbolenkennis
 • Basiskennis elektrotechnisch gereedschap (Meetapparatuur, VDE)
 • Meten van spanning stroom en weerstand
 • Elektromechanische aandrijfsystemen
 • Eenvoudige schakellogica
 • Introductie relaistechniek
 • Practicum bestaande uit eenvoudige meetoefeningen en een relaisschakeling

Praktische informatie

 • Studieduur: 3 dagen van 6 uur of 6 dagen van 3 uur
 • € 1.195,- (excl. btw)
 • Niveau: mbo 3
 • Training op locatie
 • Maximale groepsgrootte 8

Meld je aan voor Basiskennis Elektrotechniek

€ 1.195,- excl. btw

Deze opleiding komt in aanmerking voor STAP (meer informatie)

Geïnteresseerd in de training, maar is er geen geschikte startdatum beschikbaar?

Ontvang een notificatie zodra er nieuwe trainingsdata beschikbaar zijn.

Basiskennis Elektrotechniek op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Klantcasus: AFP

"Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren"
René Kolk, Teamleider trainingen binnen AFP