Medewerkers leren in fabriek

SER: “Investeer in Leven Lang Ontwikkelen.”

Recent heeft de SER een oproep gedaan aan het nieuwe kabinet om een structureel en voorspelbaar te investeren in de professionele ontwikkeling van de beroepsbevolking. De recente oproep van de Sociaal-Economische Raad (SER) tot investeren in leven lang ontwikkelen (LLO) is een krachtige bevestiging van de noodzaak voor zowel individuen als organisaties om voortdurend te groeien en zich aan te passen. Cbt staat volledig achter deze visie en erkennen we de urgentie en het belang van deze ontwikkeling.

De Rol van de Overheid

De SER heeft duidelijk gemaakt dat de overheid een cruciale rol speelt in het faciliteren van LLO. De SER wijst op een kritiek punt: de rijksoverheid heeft tot nu toe onvoldoende stappen ondernomen om LLO structureel in onze samenleving te verankeren. De financiering vanuit de overheid is vaak tijdelijk en de regelingen zijn belast met hoge administratieve lasten, wat het voor individuen en bedrijven moeilijk maakt om duidelijkheid te krijgen over de beschikbare mogelijkheden voor LLO.

Zes Prioriteiten voor de Toekomst

De SER benadrukt zes gebieden waarop actie vereist is:

  • Erkenning van LLO in publiek onderwijs: Dit vereist wettelijke erkenning en aangepaste financiering.
  • Leerrechten voor iedereen: Een innovatief voorstel dat elk individu de mogelijkheid biedt om zich voortdurend te ontwikkelen.
  • Toegankelijk loopbaanadvies: Cruciaal voor het navigeren van carrièrepaden in een veranderende arbeidsmarkt.
  • Een focus op vaardigheden: Het zichtbaar maken van vaardigheden is essentieel voor de afstemming op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt.
  • De basis op orde: Basisvaardigheden vormen het fundament voor verdere ontwikkeling.
  • Een gezamenlijke visie: Een oproep aan alle stakeholders om samen te werken aan een robuuste strategie voor LLO.

Hoe CBT Bijdraagt

Als opleider is het de verantwoordelijkheid van Cbt om niet alleen de dialoog te bevorderen maar ook praktische oplossingen te bieden die aansluiten bij deze visie. Dit betekent het ontwikkelen van opleidingsprogramma’s die niet alleen kennis en vaardigheden overdragen maar ook de basis leggen voor een levenslange ontwikkelingsmentaliteit. Cbt speelt een actieve rol in dit landschap door het aanbieden van gepersonaliseerde trainingen en opleidingsplannen, gericht op de specifieke behoeften van onze klanten om het meeste resultaat te behalen uit het opleiden. Hiermee ondersteunt Cbt organisaties binnen de maakindustrie bij het realiseren van hun LLO-doelstellingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie voor lang leven ontwikkelen? Neem dan contact met ons op!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws in jouw branche!

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Ook resultaat uit opleiden behalen?

Wij helpen organisaties bij het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van opleidingen en trainingen. Wil jij ook meer resultaat behalen uit opleiden? Wij denken graag met je mee!

– Richard Huurman, Commercieel Directeur