Operator A Opleiding (Niveau 2)

Deze opleiding is geschikt voor het opleiden of omscholen van medewerkers tot Operator A. Tijdens deze opleiding leren medewerkers hoe ze productielijnen monitoren, bedienen en om samen te werken met andere operators aan een optimaal productieproces. Binnen 1 tot 1,5 jaar worden medewerkers tot operator A opgeleid. Door de praktijkgerichte insteek kunnen jouw medewerkers direct het geleerde toepassen op de werkvloer.

Combinatie van theorie- en praktijkopdrachten

Erkend mbo-diploma niveau 2

Effectiever opleiden met Virtual Reality

Deze opleiding komt in aanmerking voor FIT 2030. Vraag een offerte aan voor meer informatie.

cbt-Jeroen-van-Schoonhoven-opleidingsdeskundige

Jeroen van Schoonhoven

Opleidingsadviseur

Studieduur 1 jaar – 1,5 jaar

Niveau mbo-niveau 2

Prijs € 3.150 per jaar (excl. btw)

Jouw werknemers opleiden met de Operator A Opleiding

De Operator A opleiding is geschikt voor operators of aankomende operators, die onderdeel zijn van een productieproces in de proces- of maakindustrie. De opleiding sluit aan op het werkveld van een operator. De operator A opleiding is praktijkgericht en stimuleert leren op de werkplek door diverse praktijkopdrachten en begeleiding van trainers .

De taak van een operator is het bewaken van processen. Van een operator wordt verwacht dat die beschikt over basiskennis, ervaring en inzicht om (geautomatiseerde) processen te kunnen monitoren. Tijdens de opleiding Operator A wordt geleerd hoe complexe installaties en machines begrepen en beheerst worden. De opleiding focust zich ook op competenties, zoals analyseren, oplossen van problemen en samenwerken met anderen in ploeg- of teamverband. Na het ontwikkelen van deze competenties is de medeweker na afronding van de opleiding in staat om als operator A geautomatiseerde processen efficiënt te kunnen monitoren en bedienen. Na deze opleiding weet jouw medewerker het productieproces te analyseren, verbeteren en bewaken.

Offerte aanvragen

Erkend Operator A diploma

Na de opleiding ontvang je een erkend Operator A diploma. De Operator A opleiding bestaat uit: twee keuzedelen en deze twee uitstroommogelijkheden:

  • procesoperator
  • mechanisch operator

na het afronden van de opleiding, wordt deze verzilverd met een erkend mbo-diploma niveau 2. Na het afronden van deze opleiding, kunnen de deelnemers doorstuderen met de versnelde opleiding Operator B.

Dankzij meer dan 25 jaar ervaring biedt Cbt kwalitatieve trainingen en opleidingen voor medewerkers in de industrie. De opleiding Operator A van Cbt is uitgeroepen tot de top 3 van de beste opleidingen op het gebied van procestechniek door De Keuzegids. Cbt heeft in samenwerking met ROC midden Nederland destijds de kwaliteitszegel topopleiding in ontvangst mogen nemen. Samen met onze klanten werken we aan zichtbaar betere operators. Inmiddels zijn al meer dan 3.000 operators van klanten als FrieslandCampina, Attero, VFP en Trioworld door Cbt opgeleid!

Offerte aanvragen

Wat leer je tijdens de Operator A Opleiding?

De opleiding Operator A is een BBL-opleiding. De opleiding geeft een theoretische kant via de online leeromgeving en praktische kant met wekelijkse inzet van trainers en periodieke praktijkopdrachten en toetsen. De opleiding Operator A is erg praktijkgericht. Het leren op de werkplek wordt gestimuleerd door middel van praktijkopdrachten en met begeleiding van een trainer. Daarbij staat altijd centraal dat het geleerde direct op de werkvloer toegepast kan worden.

Kies voor de opleiding Procesoperator A

Als je kiest voor de opleiding Procesoperator A, dan zoom je meer in op het begrijpen en het van de processen in de productieomgeving. Zo leer je over het bedienen van de machines, het waarborgen van de kwaliteit en de veiligheid van het productieproces. Bij de opleiding operator A wordt verschillende competenties aangeleerd over procescontrole, veiligheidsbewaking en probleemoplossend vermogen.

Kies voor de Mechanisch Operator A opleiding

De Mechanisch Operator A opleiding richt zich in het productieproces meer op mechanische aspecten, de nadruk ligt hier op de werking van de machines. Tijdens deze opleiding wordt o.a. machinebediening en onderhoud behandeld. Zo leer je over kennis van mechanische systemen, machineonderdelen en met name het uitvoeren van onderhoud en reparaties.

Offerte aanvragen

Studieduur en kosten opleiding

  • Studieduur: 1 jaar – 1,5 jaar
  • Kosten: € 3.150 per jaar (excl. btw)
  • Niveau: mbo niveau 2
  • Varianten: mechanisch- of procesoperator
  • Locatie: Cbt-locatie of incompany

Cbt biedt de opleiding niet alleen aan op haar eigen locaties, maar ook incompany op jouw bedrijfslocatie. Dit zijn de voordelen van incompany:

  • medewerkers kunnen groepsgewijs deelnemen aan één opleiding
  • de opleiding kan specifiek toegespitst worden op de productieomgeving van de organisatie
  • een incompanytraining kan op ieder moment starten

In de praktijk leren bij een erkend leerbedrijf

De opleiding mbo-opleiding Operator A is gericht op de praktijk. Door te leren bij een erkend leerbedrijf, doe je direct ervaring op in een realistische werkomgeving.

Offerte aanvragen

Operator A op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Foto richard commercieel directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Cbt logo FrieslandCampina
Cbt logo Trioworld
Cbt logo Heineken
Cbt logo
Cbt logo Coca Cola
Cbt logo Attero

Meld je aan voor Operator A (Niveau 2)

€ 3.150 per jaar (excl. btw)

Veelgestelde vragen

Zijn er toelatingseisen voor de opleiding Operator A?

Nee, er zijn geen toelatingseisen voor deze opleiding Operator A.

Wat is het verschil tussen operator A & B?

Het grootste verschil tussen de opleiding Operator A en B zit vooral in de complexiteit van taken en de hoeveelheid verantwoordelijkheid. Daarbij verschilt de kennis en vaardigheden die je moet bezitten. Bij Operator A ben je voornamelijk gericht op basisvaardigheden. Je richt je op het bedienen van de machines en de procesbewaking. Je voet routinetaken uit, je bewaakt het proces, controleert de kwaliteit en zorgt dat bepaalde veiligheidsprocedures uitgevoerd worden. Als Operator B heb je meer verantwoordelijkheid en ga je dieper in op de processen. Je leert meer over de bediening van de machines, om zelfstandig problemen op te lossen en complexere taken uit te voeren zoals onderhoudswerkzaamheden waarbij je het proces op alle vlakken bedient, beheerst en bijstuurt.

Gerelateerde opleidingen en trainingen

Cbt brochure mockup

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.