Veilig Werken met de (Vork)heftruck training

Beoordeeld met een 9,2! (348 beoordelingen)
Na afloop van de Veilig Werken met de Heftruck training is de deelnemer op de hoogte de risico’s en weet op een verantwoorde wijze de heftruck te bedienen.

(Vork)heftruck training voor jouw medewerkers

Het rijden met een heftruck (ook wel vorkheftruck genoemd) brengt verschillende veiligheidsrisico’s met zich mee. Als werkgever ben je daarom verplicht om de heftruckchauffeur te informeren over veilig werken met de heftruck. En dat is niet voor niets, door het verkeerd bedienen van een heftruck kunnen schades aan producten, de heftruck en de omgeving ontstaan. Voorkom ongelukken door o.a. verkeerd kijkgedrag met de veilig werken met heftruck training. De training is bestemd voor iedereen die een heftruck bedient en nog geen specifieke training over de veiligheidsregels heeft gevolgd of geen geldig veiligheidscertificaat heeft (of is verlopen). Na afloop van de training kan de deelnemer op verantwoorde wijze een heftruck bedienen en is hij/zij op de hoogte van alle veiligheidsregels.

(Vork)heftruck certificaat halen

De Veilig Werken met de (Vork)heftruck training duurt één dag waarbij de theorie wordt behandeld door middel van een voorbereidende e-learning en het praktijkgedeelte op locatie. De training wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets. Wanneer de deelnemer de toetsen met goed gevolg afrond, wordt de training verzilverd met een Veilig Werken met de (Vork)heftruck certificaat. Het certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar. Maar nog veel belangrijker: de werknemer is op de hoogte de risico’s en weet op een verantwoorde wijze de heftruck te bedienen. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

 

Programma (Vork)heftruck training

De volgende onderwerpen komen tijdens de vorkheftruck training aan bod:

 • Wettelijke bepalingen
 • Inspectie, opschriften en voorschriften
 • de (vork)heftruck
 • controle vooraf
 • rijden, parkeren en aan- en afkoppelen
 • brandstof tanken, accu’s laden en wisselen
 • beladen
 • 10 geboden voor de heftruckchauffeur
 • Risico’s
 • Bediening
 • Veilig gedrag

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid nog beter kunnen borgen en verhogen. De theorie wordt behandeld via een e-learning, waardoor er meer tijd en aandacht is voor de praktijk. We oefenen diverse scenario’s bij jou op locatie, zodat jouw medewerkers het geleerde direct in de praktijk kunnen toepassen.

Naast Veilig Werken met de Vorkheftruck bieden wij ook de volgende trainingen aan:

Studieduur en kosten

 • Studieduur: 1 dag
 • Kosten: € 1.075 (excl. btw)
 • Niveau: mbo-niveau 2

Let op: Er dient een heftruck en trainingslokaal beschikbaar te zijn voor het praktijkgedeelte.
Neem contact met ons op bij twijfel aan de voorwaarden.

Veilig Werken met de (Vork)heftruck op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Ook beschikbaar als e-learning

Wist je dat we voor deze opleiding ook een e-learning aanbieden? Met onze e-learnings kunnen medewerkers altijd en overal gemakkelijk leren.

Ontvang nu ook 10% korting op een e-learning naar keuze!

Klantcasus: Attero

"Met mijn scriptie heb ik problemen met de waterzuivering voor proceswater kunnen oplossen, waardoor het rendement van de zuivering met 6% is verbeterd!"
Dennis Kammer, Operator bij de Was- en vergistingsinstallatie in Groningen