Leiderschap en Veiligheid

De werknemer weet een veilige werkcultuur te creëren en medewerkers te motiveren om nog veiliger te werken. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Deze opleiding komt in aanmerking voor subsidie:

FIT 2030

Deze opleiding is te volgen met subsidie!

Jouw werknemers opleiden voor Leiderschap en Veiligheid

De training Leiderschap en Veiligheid is geschikt voor iedereen die leiding geeft aan een productieploeg of -afdeling. Als leidinggevende in de technische branche heb je te maken met verschillende veiligheidsrisico’s. De training gaat in op hoe veilig gedrag beïnvloed wordt, hoe de leidinggevende het goede voorbeeld kan geven en hoe hij of zij het beste feedback kan geven aan medewerkers. Na afloop van de training kan de leidinggevende medewerkers motiveren om elkaar op een open en positieve manier aan te spreken en weet hij of zij een veilige werkcultuur te creëren.

Resultaat

De training Leiderschap en Veiligheid bieden wij incompany aan. Dit houdt in dat de training afgestemd wordt op jouw organisatie en processen. De training bestaat uit een theorie- (d.m.v. een voorbereidende e-learning) en een praktijkgedeelte op locatie. Daarnaast is deze training ook beschikbaar voor open groepen. Na afloop ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname. Maar nog veel belangrijker: de werknemer weet een veilige werkcultuur te creëren en medewerkers te motiveren om nog veiliger te werken. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid nog beter kunnen borgen en verhogen. De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • Veiligheidsbewustzijn, gevaar en risico herkenning
 • Handelen in noodsituaties
 • TRA (Taak Risico Analyse) en LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse)
 • Veiligheidsregels en -procedures
 • Gedrags- en veiligheidsobservaties
 • Motiveren
 • Feedback geven en ontvangen
 • Leiderschapsstijlen

Naast Leiderschap & Veiligheid bieden wij ook de training Leidinggeven voor Managers, cursus Leidinggeven op de Werkvloer en training Feedback Geven & Ontvangen aan.

Praktische informatie

 • Studieduur: 6 uur
 • Kosten: € 425 (excl. btw)
 • Niveau: mbo-niveau 3

Leiderschap en Veiligheid op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Klantcasus: AFP

"Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren"
René Kolk, Teamleider trainingen binnen AFP