Praktijkbegeleider cursus Bbl

Beoordeeld met een 8,8! (4 beoordelingen)
Na de praktijkbegeleider bbl cursus weet de deelnemer het leerproces te begeleiden en continu te verbeteren. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Deze opleiding komt in aanmerking voor subsidie:

FIT 2030

Deze opleiding is te volgen met subsidie!

Jouw werknemers opleiden voor Praktijkbegeleider Bbl

De cursus praktijkbegeleider bbl is een geschikte training voor iedereen die de rol van praktijkbegeleider inneemt of gaat innemen binnen de organisatie. De praktijkbegeleider zorgt ervoor dat zijn of haar collega’s het juiste niveau bereiken door bij te dragen aan hun ontwikkeling. Tijdens de resultaatgerichte training leert de praktijkbegeleider de juiste competenties om (nieuwe) medewerkers, op een stimulerende en toegankelijke manier, te begeleiden in de praktijk en/of opleidingsplannen op te stellen.

Resultaat

De cursus praktijkbegeleider bestaat uit diverse praktijkopdrachten en een terugkomdag. De terugkomdag vindt 4 maanden na de cursus plaats, waarbij ervaringen met de groep en trainer gedeeld worden. Maar nog veel belangrijker: de praktijkbegeleider weet het leerproces te begeleiden en continu te verbeteren. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. De praktijkbegeleider wordt opgeleid in lijn met de doelstellingen en strategie van jouw organisatie, zodat de deelnemer de juiste competenties leert om medewerkers succesvol op te leiden en effectief kan functioneren. De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • De opbouw van de opleiding en leeromgeving
 • Niveau beoordelen (opdrachten en praktijk)
 • Plannen en organiseren van leren
 • Coachen
 • Vormen van leren
 • Feedback geven
 • Reflecteren
 • Luisteren

Naast Prakijkbegeleider BBL bieden wij ook de volgende traingen aan:

Praktische informatie

 • Studieduur: 2,5 dag
 • Kosten: € 1.185,- (excl. btw)
 • Niveau: mbo niveau 3

Meld je aan voor Praktijkbegeleider Bbl

Geïnteresseerd in de training, maar is er geen geschikte startdatum beschikbaar?

Ontvang een notificatie zodra er nieuwe trainingsdata beschikbaar zijn.

Praktijkbegeleider Bbl op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Klantcasus: Attero

"Met mijn scriptie heb ik problemen met de waterzuivering voor proceswater kunnen oplossen, waardoor het rendement van de zuivering met 6% is verbeterd!"
Dennis Kammer, Operator bij de Was- en vergistingsinstallatie in Groningen