Vrijstellingsonderzoek voor Operatoropleidingen

Heb je ervaren operators, maar zijn zij hierin nog niet gediplomeerd? Cbt biedt nu de mogelijkheid om een vrijstellingsonderzoek te doen. Het vrijstellingsonderzoek brengt het niveau, de kennis en de ervaring van de medewerker in kaart. Op basis hiervan wordt beoordeeld of de medewerker in aanmerking komt voor eventuele vrijstellingen. Wanneer de medewerker vervolgens aan de operator-opleiding begint kan het zijn dan hij of zij verschillende onderdelen niet meer hoeft te volgen en toetsen.

Het vrijstellingsonderzoek richt zich zowel op de theorie als op de praktijk. Concreet kijkt het vrijstellingsonderzoek naar onderstaande onderdelen:

  • Praktijkervaring
  • Werkplekleren
  • Trainingen en opleidingen
  • Uitslag van het praktijkassessment
  • Competenties
cbt logo

Wanneer uit het onderzoek blijkt dat de deelnemer over de benodigde kennis en/of competenties beschikt om in aanmerking te komen voor vrijstelling, wordt er een persoonlijk opleidingsplan opgesteld. In het persoonlijke opleidingsplan wordt opgenomen welke kennis en competenties de deelnemer al aantoonbaar heeft ontwikkeld en hoe de opleiding eruit komt te zien. De werknemer is nu klaar om de operator-opleiding te volgen. Na een succesvol verloop en afronding van de operator-opleiding, ontvangt de deelnemer een erkend mbo-diploma!

Twijfel je of jouw medewerkers in aanmerking komen voor een vrijstellingsonderzoek? Neem dan gerust contact met ons op! Inmiddels hebben wij meer dan 3.500 operators van klanten als FrieslandCampina, Attero, VFP, Shell, AFP en Zeelandia opgeleid. Samen werken we aan zichtbaar betere operators.

Cbt brochure mockup

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: Veco

"Cbt is een opleider die meebeweegt, snel schakelt en proactief meedenkt."
Johan Boerman, Opleidingscoördinator van Veco