LOTOTO training - Lock Out Tag Out Try Out

Beoordeeld met een 8,1!
Onderhouds- schoonmaak- en herstellingswerken worden veilig uitgevoerd. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Jouw werknemers opleiden voor Lock Out Tag Out Try Out (LOTOTO)

Lock Out Tag Out Try Out (LOTOTO) procedure helpt bij het veiligstellen van installaties en machines voorafgaand onderhouds- schoonmaak- en herstellingswerken. Na afronding van de training LOTOTO kent de operator of productiemedewerker de risico’s (zoals restenergie) en kan veilig werken aan installaties en machines.

VR is onderdeel van de nieuwe aanpak voor onze LOTOTO-training!
Een innovatieve en kwalitatief sterk verhogende toevoeging aan onze LOTOTO-training is het gebruik van virtual reality. Bekijk hieronder de demo!

Resultaat

De LOTOTO training (Lock Out Tag Out Try Out) duurt vier uur en wordt afgesloten met een toets. Wanneer de deelnemer de toets behaald, wordt de cursus verzilverd met een certificaat LOTOTO van Cbt. Het certificaat is vijf jaar geldig. Maar nog veel belangrijker: onderhouds- schoonmaak- en herstellingswerken worden veilig uitgevoerd. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid binnen productiebedrijven nog beter kunnen borgen en verhogen. Zo oefenen we scenario’s vanuit eigen werkvergunningen, procedures, werkinstructies en P&ID. Onder andere de volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • Uitleg lock out tag out procedure
 • LOTOTO plaatsen
 • Try-out uitvoeren
 • Ploegenoverdracht efficiënt laten verlopen
 • LMRA correct toepassen
 • Werken met P&ID
 • Veiligstellijst

Naast LOTOTO bieden wij ook Tekeninglezen PFD & P&ID, TRA training (Taak Risico Analyse & Werkvergunningen) en Basisveiligheid VCA aan.

Praktische informatie

 • Studieduur: 4 uur
 • Niveau: mbo-niveau 2
 • Toelatingseisen: PI&D lezen, werken met werkvergunningen en B-VCA diploma (niet verplicht)
 • Kosten op aanvraag

Lock Out Tag Out Try Out (LOTOTO) op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Ook beschikbaar als e-learning

Wist je dat we voor deze opleiding ook een e-learning aanbieden? Met onze e-learnings kunnen medewerkers altijd en overal gemakkelijk leren.

Ontvang nu ook 10% korting op een e-learning naar keuze!

Klantcasus: AFP

"Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren"
René Kolk, Teamleider trainingen binnen AFP