NEN 3140 VOP cursus

De NEN 3140 VOP cursus (Voldoende Onderricht Persoon) is voor medewerkers die elektrische werkzaamheden uitvoeren. Met name medewerkers die aangesteld zijn om te werken met en aan laagspanningsinstallaties. Na de training is de medewerker in staat om veilig te werken aan, met of nabij elektrische installaties.

8,8 (368 beoordelingen)

Efficiënter opleiden met Virtual Reality

1-daagse training

Maatwerk & Incompany mogelijk

cbt-Jeroen-van-Schoonhoven-opleidingsdeskundige

Jeroen van Schoonhoven

Opleidingsadviseur

Studieduur 1 dag

Niveau mbo-niveau 2

Prijs €345 (excl. btw)

Jouw medewerkers opleiden met de NEN 3140 VOP cursus

De cursus NEN 3140 VOP is bedoeld voor iedereen die aan elektrotechnische installaties werkt en onder de verantwoordelijkheid valt van een installatieverantwoordelijke, een werkverantwoordelijke of vakbekwaam persoon. De medewerker voert werkzaamheden uit met een beperkt elektrisch risico.

Tijdens de training worden praktijksituaties en scenario’s doorgenomen. Door de voorbereiding met een e-learning kan tijdens de training vooral geoefend worden.

Na het volgen van deze training is de medewerker op de hoogte van de regelgeving van veilig werken aan of in de nabijheid van elektrische installaties. Daarbij is de relevante elektrotechnische basiskennis behandeld en zijn instructies gegeven over gangbare procedures, bijvoorbeeld het spanningsloos maken van installatie. Nadat de eendaagse cursus is afgerond, kan de deelnemer veilig werken aan of in de nabijheid van elektrische installaties.

Offerte aanvragen

VR onderdeel nieuwe aanpak NEN 3140 Voldoende Onderricht Persoon cursus

Trainen op het gebied van veiligheid draait niet alleen om theoretische kennis en het halen van een certificaat. Het draait allemaal om het veilig kunnen werken op de werkvloer. Omdat praktijkopstellingen niet altijd de werkelijkheid nabootsen en fabrieken niet stilgelegd kunnen worden, heeft Cbt een nieuwe en innovatieve manier van trainen ontwikkeld.

In de NEN 3140 Voldoende Onderricht Persoon cursus is vanaf heden virtual reality onderdeel van de nieuwe aanpak. Deze innovatieve en kwalitatieve toevoeging leidt tot efficiënter opleiden. Bekijk de VR-demo in de video hieronder of lees meer over de nieuwe opzet via de button onder de video.

Offerte aanvragen

Resultaat NEN 3140 VOP cursus

De cursus duurt één dag en wordt afgesloten met een toets. Wanneer de deelnemer de toets behaald, wordt de cursus verzilverd met een certificaat van Cbt. Maar nog veel belangrijker: de deelnemers is in staat om veilig te werken aan, met of nabij elektrische installaties.

Offerte aanvragen

Programma NEN 3140 VOP cursus

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wet- en regelgeving
  • Elektrische risico’s en veiligheid (PBM’s en LMRA)
  • Elektrotechnische werkzaamheden (onder andere resetten thermische pakketten, spanningsloos werken en Lototo training)
  • Beveiligingstoestellen
  • Stappenplan en procedures

Cbt geeft al meer dan 25 jaar opleidingen en trainingen binnen de industrie. Wij begrijpen dan ook goed dat je een fabriek niet zomaar kunt stil leggen. Daarom trainen we bij jou op locatie met onze mobiele practicumopstellingen. Met deze opstellingen kunnen medewerkers op een veilige manier hun kennis, vaardigheden en attitude (competenties) verbeteren.

Offerte aanvragen

Studieduur en kosten VOP cursus

  • Studieduur: 1 dag
  • Kosten: € 345 (excl. btw)p. inclusief e-learning
  • Niveau: mbo-niveau 3
  • Incompanytraining mogelijk

Offerte aanvragen

NEN 3140 VOP op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Foto richard commercieel directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Cbt logo FrieslandCampina
Cbt logo Trioworld
Cbt logo Heineken
Cbt logo
Cbt logo Coca Cola
Cbt logo Attero

Meld je aan voor NEN 3140 VOP

€ 345 (excl. btw)

Veelgestelde vragen

Is de NEN 3140 Voldoende Onderricht Persoon cursus verplicht?

Ja, de cursus is verplicht voor alle medewerkers die werken aan elektrotechnische installaties en laagspanning. Namens de Arbowet worden werkgevers verplicht om te voldoen aan elektrische veiligheid. Met de NEN 3140 keuring wordt hier aan voldaan.

Hoelang is het certificaat geldig?

Nadat het certificaat behaald is, is deze 3 jaar lang geldig. Na deze tijd dient er een herhalingscursus gevolgd te worden en kan het certificaat opnieuw behaald worden.

Wat is het voordeel van een cursus op locatie volgen?

De cursus VOP kan ook incompany gegeven worden. Een incompanytraining wordt afgestemd op praktijkvoorbeelden, doelen en werkwijzen van de organisatie. Medewerkers worden getraind voor alle verschillende specifieke situaties. Mocht de cursus niet incompany worden gegeven, dan wordt er van de NEN-normering uitgegaan.

Is er een vooropleiding vereist voor het volgen van de VOP cursus?

Nee, er is geen vooropleiding vereist voor het volgen van de cursus.

Gerelateerde opleidingen en trainingen

opleiding e learning

Ook beschikbaar als e-learning

Wist je dat we voor deze opleiding ook een e-learning aanbieden? Met onze e-learnings kunnen medewerkers altijd en overal gemakkelijk leren.

Ontvang nu ook 10% korting op een e-learning naar keuze!