NEN 3140 VP cursus

De NEN 3140 Vakbekwaam Persoon (VP) cursus is bedoeld voor medewerkers die aan elektrische installaties werken. Deze cursus is geschikt voor medewerkers met een elektrotechnische vooropleiding, zoals elektromonteurs, mechanische monteurs en servicemonteurs.

8,7 (103 beoordelingen)

Efficiënter opleiden met Virtual Reality

1-daagse training

Maatwerk & Incompany mogelijk

cbt-Jeroen-van-Schoonhoven-opleidingsdeskundige

Jeroen van Schoonhoven

Opleidingsadviseur

Studieduur 1 dag

Niveau mbo-niveau 3

Prijs €395 (excl. btw)

Leid Vakbekwame Personen op met de NEN 3140 VP Cursus

De NEN 3140 VP cursus is bedoeld voor iedereen die aan elektrotechnische installaties werkt en onder de verantwoordelijkheid van een installatie- of werkverantwoordelijke (IV/WV) valt. Deze werkzaamheden zijn met- of nabij laagspanningsinstallaties.  Deze medewerker voert werkzaamheden uit met een elektrisch risico en heeft hiervoor een elektrotechnische vooropleiding (MBO 2) gevolgd.

Tijdens de cursus leert de medewerker over onderhoud van elektrische installaties en worden verschillende elektrotechnische gevaren besproken. Er wordt aandacht besteed aan gevaarlijke werkzaamheden en aspecten van een locatie en aan risico’s die bekend zijn vanuit (bijna-) ongelukken. De medewerker kan na de cursus zelf risico’s inschatten, zelfstandig veilig aan de slag zonder werkopdracht en derden op een veilige manier aan de installaties laten werken.  

 

Offerte aanvragen

VR onderdeel nieuwe aanpak NEN 3140 Vakbekwaam Persoon cursus

Een innovatieve en kwalitatief sterk verhogende toevoeging aan onze NEN 3140 Vakbekwaam Persoon cursus is het gebruik van virtual reality. Bekijk hieronder de demo of klik op onderstaande button om de nieuwe opzet te bekijken!

Offerte aanvragen

Resultaat NEN 3140 VP cursus

Het resultaat van de cursus is dat de medewerker zich houdt aan de gestelde normen op het gebied van veilig werken, volgens de NEN 3140. Kennis en vaardigheden worden toegepast tijdens de werkzaamheden, waaronder in tijden van hogere werkdruk.

De VP cursus duurt één dag en wordt afgesloten met een toets. Wanneer de deelnemer de toets heeft behaald, wordt de cursus verzilverd met een NEN 3140 VP certificaat van Cbt. Maar nog veel belangrijker: jouw medewerker kan veilig werken aan, met of nabij laagspanningsinstallaties.

Offerte aanvragen

Programma NEN 3140 VP Cursus

Cbt geeft al meer dan 25 jaar cursussen, opleidingen en trainingen binnen de industrie. Wij begrijpen dan ook goed dat je een fabriek niet zomaar kunt stil leggen. Het programma van NEN 3140 VP wordt om deze reden gegeven op locatie met onze mobiele practicumopstellingen. Door middel van deze opstellingen kunnen medewerkers op een veilige manier kennis, vaardigheden en competenties verbeteren. Tijdens de VP cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wet- en regelgeving
  • Elektrische risico’s en veiligheid (PBM’s en LMRA)
  • Elektrotechnische werkzaamheden (o.a. storing zoeken)
  • Beveiligingstoestellen
  • Stappenplan en procedures

 

Offerte aanvragen

Studieduur en kosten VP Cursus

De VP cursus duurt 1 dag, met daarbij een voorbereidende e-learning.

  • Studieduur: 1 dag
  • Kosten: € 395 (excl. btw)
  • Niveau: mbo-niveau 3

Voor medewerkers die na 3 jaar opnieuw het certificaat moeten behalen, is een herhalingstraining nodig. Bij de herhalingstraining duurt de cursus één dagdeel. Hierbij worden nieuwe scenario’s met de deelnemer doorgenomen aan de hand van een voorgesprek met de opdrachtgever.

Offerte aanvragen

NEN 3140 VP op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Foto richard commercieel directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Cbt logo FrieslandCampina
Cbt logo Trioworld
Cbt logo Heineken
Cbt logo
Cbt logo Coca Cola
Cbt logo Attero

Meld je aan voor NEN 3140 VP

€ 395 (excl. btw)

Veelgestelde vragen

Is de NEN 3140 Vakbekwaam Persoon cursus verplicht?

Ja, werkgevers zijn verplicht om ervoor te zorgen dat medewerkers die aan elektrotechnische installaties en laagspanning werken, een NEN 3140 Vakbekwaam Persoon cursus hebben gevolgd. Deze cursus is verplicht volgens de Arbowet.

Hoelang blijft het NEN 3140 VP certificaat geldig?

Het NEN 3140 VP certificaat is 3 jaar geldig. Na deze tijd moet er een herhalingscursus gevolgd worden en dient het certificaat opnieuw behaald te worden.

Wat is het voordeel van een NEN 3140 VP cursus op maat en incompany?

Het voordeel van een NEN 3140 VP incompanytraining is dat het wordt afgestemd op de interne processen van de organisatie en op het interne aanwijsbeleid. De medewerkers wordt getraind op de verschillende specifieke situaties. Wordt de cursus niet incompany gegeven, dan wordt er van de NEN-normering uitgegaan.

Is er een vooropleiding nodig voor het volgen van de VP cursus?

Ja, voordat er deelgenomen kan worden aan deze cursus moeten deelnemers kennis hebben van elektrotechniek op mbo-niveau.

Gerelateerde opleidingen en trainingen

opleiding e learning

Ook beschikbaar als e-learning

Wist je dat we voor deze opleiding ook een e-learning aanbieden? Met onze e-learnings kunnen medewerkers altijd en overal gemakkelijk leren.

Ontvang nu ook 10% korting op een e-learning naar keuze!