Veilig Hijsen en Aanslaan van Lasten

Beoordeeld met een 8,8!
De werknemer is op de hoogte de risico’s van het hijsen en aanslaan van lasten en kan hierdoor veiliger werken.

Jouw werknemers opleiden voor Veilig Hijsen en Aanslaan van Lasten

Hijsen en takelen zijn risicovolle werkzaamheden, om incidenten te voorkomen het belangrijk dat medewerkers op de hoogte zijn de van de risico’s tijdens het hijsen en aanslaan van lasten. De cursus veilig hijsen en aanslaan van lasten is bestemd voor iedereen die regelmatig te maken krijgt met het verplaatsen en/of aanslaan van lasten. Na afloop van de cursus heeft de deelnemer beter inzicht in de risico’s, bediening van de werktuigen en procedures en de gevolgen van het hijsen en aanslaan van lasten, waardoor de deelnemer op een verantwoorde en veilig wijze zijn of haar werk kan uitvoeren.

Resultaat

De cursus veilig hijsen en aanslaan van lasten duurt één dag waarbij de theorie wordt behandeld door middel van een voorbereidende e-learning en een praktijkgedeelte op locatie. De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets. Wanneer de deelnemer de toetsen met goed gevolg afrond, wordt de cursus verzilverd met een veilig hijsen en aanslaan van lasten certificaat. Maar nog veel belangrijker: de werknemer is op de hoogte de risico’s van het hijsen en aanslaan van lasten en kan hierdoor veiliger werken.

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid binnen productiebedrijven nog beter kunnen borgen en verhogen. We focussen op het juiste gedrag, houding en motivatie van medewerkers zodat zij ook echt veilig werken gaan. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

 • Wettelijke bepalingen
 • Verplichtingen werkgever en werknemer
 • Inspectie, opschriften en voorschriften
 • Gewichten en haken
 • Kettingen en kettingwerk
 • De bovenloopkraan
 • Staalkabels, hijsbanden, hijsjukken, grijpers en bakken
 • Bediening
 • Veilig hijsen

Praktische informatie

 • Studieduur: 1 dag
 • Kosten: € 1.075 (excl. btw)

Let op: Er dient een kraan en trainingslokaal beschikbaar te zijn voor het praktijkgedeelte.
Neem contact met ons op bij twijfel aan de voorwaarden.

Veilig Hijsen en Aanslaan van Lasten op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Ook beschikbaar als e-learning

Wist je dat we voor deze opleiding ook een e-learning aanbieden? Met onze e-learnings kunnen medewerkers altijd en overal gemakkelijk leren.

Ontvang nu ook 10% korting op een e-learning naar keuze!

Klantcasus: AFP

"Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren"
René Kolk, Teamleider trainingen binnen AFP