Consultancy op het gebied van veiligheid en bhv

Ben je op zoek naar manieren om de veiligheid binnen jouw organisatie te verbeteren? Of wil je er zeker van zijn dat medewerkers in geval van nood snel en adequaat kunnen handelen? Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van opleiden en veiligheid hebben we alle expertise in huis om organisaties op elk niveau veiliger te maken.
cedeo nrto iso9001 cbt

Neem contact op met onze veiligheids­professionals.

Veiligheidsplan
Risocoanalyse
Training
Begeleiding

Veilige werkomgeving

Wij geloven dat een veilige werkomgeving meer is dan alleen een goed opgeleid team. Veiligheid begint met het inzichtelijk maken van de risico’s binnen het gehele bedrijfsproces. Deze zijn niet alleen gerelateerd aan het gebruik van machines en/of gevaarlijke stoffen, maar ook aan de werksfeer onder het personeel.

Door het uitvoeren van een werkplekonderzoek en het opstellen van veiligheidsplannen en -procedures, zorgen onze veiligheidsprofessionals ervoor dat jouw organisatie voldoet aan alle wettelijke veiligheidseisen.  Zo kunnen medewerkers veilig en gezond blijven werken. Ook helpt Cbt bij het opzetten van een goede organisatie van de bedrijfshulpverlening.

Op maat consultancy aan bedrijven door Cbt

Cbt biedt consultancy die volledige is afgestemd op de situatie van de organisatie. Bedrijven in de industrie hebben meer controles gezien de extra risico’s die er zijn. Ook de BRZO en de ARIE-regeling zijn belangrijke aandachtspunten binnen veiligheid in de industrie. Bij de start van de consultancy, wordt er een werkplekonderzoek uitgevoerd. Dit is een beoordeling en analyse van werkplekken binnen jouw organisatie. Vervolgens worden veiligheidsplannen opgesteld. Hierin staat het veiligheidsbeleid, handboeken, procedure en instructies. Zo kunnen de juiste werkvergunningen en trainingen aangeschaft en geïmplementeerd worden. Zo bouwt Cbt stapsgewijs samen met jouw organisatie aan een sterk veiligheidsbeleid.

 

Wat biedt Cbt?

Cbt biedt ondersteuning bij het opzetten, implementeren en onderhouden van effectieve veiligheidsmaatregelen en -procedures. Wij geven advies over:

Het opstellen van veiligheidsplannen

Het uitvoeren van risicoanalyses en audits

Het trainen van medewerkers

Het begeleiden van de implementatie van verbeteringen

Het evalueren van resultaten

Het stimuleren van een goede werksfeer en veilig gedrag

Advies op maat

Ons team kijkt naar alle facetten binnen jullie unieke werksituatie en komt met een advies op maat, waarbij we een bezoek brengen aan de werkplek en een gesprek hebben over de taken en risico’s. Vervolgens stellen we een advies op, bespreken we deze en wanneer beide partijen akkoord zijn, gaat de uitvoer van start. Het advies biedt een (her)structureringsplan voor de complete organisatie op het gebied van veiligheid, bhv en continuïteitsmanagement. Met meer dan 25 veiligheidsopleidingen en -trainingen die volledig op de situatie van de opdrachtgever ontwikkeld kunnen worden, richten wij ons op het maximaliseren van de veiligheid van medewerkers en het minimaliseren van risico’s binnen de organisatie.
cbt advies op maat whiteboard plan

Laat ons jouw organisatie ondersteunen met:

Het beoordelen en analyseren van werkplekken

Het opstellen van bedrijfsplattegronden

Het schrijven of updaten van een bedrijfsnoodplan of een ontruimingsplan

De opbouw van bhv-organisatie en bedrijfscontinuïteits­management

Het opstellen van een veiligheidsbeleid en handboeken, procedures en instructies

Het opzetten en implementeren van TRA en Werkvergunningen, LMRA, LOTOTO, NEN 3140

Meer informatie?

Wil je het veiligheidsbeleid binnen jouw organisatie verbeteren of heb je hulp nodig bij het opzetten van een goede bedrijfshulpverlenings­organisatie? Onze veiligheids­professionals komen graag met je in contact om naar de mogelijkheden te kijken.

Foto richard commercieel directeur