De cursus Voedselveiligheid HACCP is geschikt voor iedereen die te maken heeft met voedselhygiëne op de werkvloer (productiemedewerkers, operators, logistiek medewerkers en direct leidinggevenden). Wij snappen dat de prioriteit van voedselhygiëne hoog is. Daarom is de cursus Voedselveiligheid HACCP specifiek gericht op de mensen en werkvloer van jouw organisatie. Wij zorgen ervoor dat de hygiënestandaarden van jouw organisatie centraal staan tijdens de cursus. Na afloop van de cursus kent jouw medewerker het nut en de noodzaak van hygiëne, orde en netheid, waardoor hij een actieve bijdrage kan leveren aan het voedselveilig produceren.
Voedselveiligheid HACCP Cursus
Resultaat
De cursus Voedselveiligheid HACCP duurt 1 dag en bestaat uit een theoriegedeelte, diverse praktijkopdrachten en een examen. Wanneer het examen met goed gevolg is afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. Maar nog veel belangrijker: jouw medewerker heeft voldoende kennis over voedselveiligheid en hygiënisch werken, waardoor hij een actieve bijdrage kan leveren aan het voedselveilig produceren van kwalitatief hoogwaardige voedingsmiddelen.
Programma
Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. We focussen ons op het juiste gedrag, houding en motivatie van medewerkers en combineren de theorie met een praktijkgerichte aanpak. Door praktijkvoorbeelden, een interactieve manier van trainen en actuele casussen kunnen jouw medewerkers direct het geleerde in de praktijk toepassen. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:
- Wetgeving
- Zorgsystemen (BRC, IFS, ISO 22000)
- HACCP
- Kritische plaatsen
- Microbiologische besmetting
- Soorten vervuiling
- Reinigen en desinfecteren
- Veilig omgaan met reiniging- en desinfectiemiddelen
Praktische informatie
- Studieduur: 1 dag fysiek, 1 dag e-learning of e-learning en een halve dag.
- Niveau: mbo 2
- Kosten op aanvraag
- Groepsgrootte 8-12 deelnemers