Medewerkers leren in fabriek

Een incompanytraining: de 5 grootste voordelen

Trainingen worden tegenwoordig op een andere manieren gegeven dan vijftig jaar geleden. Eén van die veranderingen is het gepersonaliseerd aanbieden van een training. Door een training beter af te stemmen op de deelnemer, wordt lesstof beter onthouden en sneller succesvol in de praktijk toegepast. Een incompanytraining is eenvoudig te personaliseren, omdat de behoefte vooraf wordt afgestemd op de doelen van de organisatie. Dit is niet alleen gunstig voor de medewerkers, maar ook voor de organisatie. Een incompanytraining kan goed worden afgestemd op de actuele bezetting van het personeel en hier kan de planning op aangepast worden. Ook aan de inhoud en de lengte van de training is zelf goed invulling te geven, doordat een incompanytraining bij elke organisatie wordt afgestemd op de leerbehoefte.

Cbt biedt de mogelijkheid om een incompanytraining af te stemmen op de behoeften van jouw organisatie. Incompanytrainingen worden door Cbt samengesteld om jouw organisatie daar volledig in te ontzorgen. Zo wordt de inhoud, praktijksituaties en scenario’s afgestemd op de specifieke doelen van de training.

Incompany betekenis

Incompany betekent niets anders dan dat de opleiding of training ‘in’ het eigen bedrijf plaatsvindt. Aan trainingen die incompany gegeven worden kan de organisatie haar eigen betekenis geven. Zo kan de training gericht zijn op een groep medewerkers, maar ook op individuen die voor een bepaald onderdeel een training moeten volgens met daarop aansluitend een examen.

De 5 grootste voordelen

 1. Relevant
  Een training geven op je eigen bedrijfslocatie of andere gewenste locatie heeft veel voordelen. De incompanytraining kan namelijk helemaal aangepast worden aan de behoeften en doelstellingen van jouw organisatie. Het grootste voordeel van de incompanytraining is dat het veel beter kan worden afgestemd op de praktijk, omdat de training wordt gegeven op de werkvloer.
 2. Flexibel
  Incompanytrainingen zijn flexibel in te zetten, omdat het makkelijker is om de training af te stemmen op werkroutines en piekuren van de werkvloer. Mocht een werkgever een grote groep medewerkers niet langdurig kunnen missen, kan de training op locatie gegeven. Hierdoor hoeft een groep niet een hele of halve dag vrij gepland te worden. Daarnaast is incompany een goede oplossing voor mensen die zich niet gemakkelijk kunnen verplaatsen, zoals mensen met een lichamelijke beperking.
 3. Teamspirit
  Een incompanytraining biedt de mogelijkheid om een grote groep medewerkers tegelijkertijd een training te geven op eigen bedrijfslocatie. Het gezamenlijk trainen van medewerkers is bevorderlijk voor het groepsgevoel. Medewerkers zullen de opgedane kennis van de training eerder met elkaar te delen op de werkvloer. Dit zorgt ervoor dat medewerkers meer met elkaar communiceren, dat lesstof gaat leven en beter blijft hangen. Daarnaast is het bevorderlijk voor het werkklimaat en de veiligheid; door betere communicatie durven medewerkers elkaar eerder aan te spreken als er niet gewerkt wordt volgens de nieuwe richtlijnen.
 4. Kostenbesparend
  Kosten besparen is voor een organisatie altijd aantrekkelijk, zeker als dit op een simpele manier kan. Een incompanytraining is vaak voordeliger per medewerker. Het organiseren van een incompanytraining scheelt in de verletkosten. Dit zijn de kosten die gemist worden als medewerkers een training volgen. Daarnaast zou het ook kosten voor het afhuren van een externe locatie, apparatuur, reiskosten of van een lunch of borrel kunnen besparen.
 5. Veilig
  Een andere belangrijke reden om voor incompanytrainingen te kiezen, is het vergroten van de veiligheid. Dit is bijvoorbeeld bij een training waar je medewerkers wil informeren of instructies willen geven over bedrijfsspecifieke processen, waar vertrouwelijke- en privacygevoelige informatie aan bod komt. Met een incompanytraining is dit beter te waarborgen, omdat je de training binnen je eigen muren houdt en die met eigen trainers verzorgt.

Hoe geef je een incompanytraining aan medewerkers?  

Praktijkgericht: Een incompanytraining op eigen locatie biedt de mogelijkheid om een training aan te bieden die écht aansluit op de praktijk. Dit kan door de inhoud van de incompanytraining kort en gericht te maken en af te stemmen op de dagelijkse werkzaamheden. Hoe moet je bijvoorbeeld een bepaalde machine bedienen en waar zitten de veiligheidsknoppen mocht je snel in moeten grijpen? Op de werkvloer kan je dit makkelijker demonstreren en medewerkers zullen het beter onthouden, dan wanneer dit in theorie uitgelegd wordt. Medewerkers onthouden lesstof namelijk beter door middel van praktijkvoorbeelden.

Doelgroep gericht: Het is goed om voorafgaand aan de incompanytraining te bepalen welke training bestemd is voor welke groep medewerkers. Vorm groepen op basis van functie of kennisniveau. Zo zorg je ervoor dat de lesstof beter afgestemd kan worden op doelgroep.

Input van medewerkers: Betrek je medewerkers bij het bepalen van de inhoud van de incompanytraining. De beste input wordt namelijk vaak geleverd door medewerkers die dagelijks tegen problemen aanlopen. Vraag medewerkers daarom om recente casussen die besproken kunnen worden tijden de incompanytraining.

Blended learning: Een praktijkgerichte incompanytraining kun je ook combineren met een e-learning. Dit noemen we ook wel blended learning (link). Blended learning is een combinatie van traditioneel klassikaal en online leren en biedt de flexibiliteit om na de training online verder te leren. Deze vorm van leren is een specifieke en gepersonaliseerde manier van leren voor medewerkers, omdat de training precies afgestemd wordt op hetgeen de medewerker moet leren.

De incompanyopleidingen van Cbt

Cbt biedt incompanyopleidingen; alle trainingen en opleidingen die Cbt biedt, kunnen incompany gegeven worden. De trainingen zijn volledig af te stemmen op jouw organisatie, op de gewenste locatie en met jouw gewenste doelen. Cbt ontwerpt, ontwikkelt en implementeert innovatieve opleidingsprogramma’s, zoals bij onboaring (link) of bij het maken van een opleidingsplan (link). Wij zorgen dat medewerkers zo fijn mogelijk leren, zodat jij resultaat haalt uit opleiden.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws in jouw branche!

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Ook resultaat uit opleiden behalen?

Wij helpen organisaties bij het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van opleidingen en trainingen. Wil jij ook meer resultaat behalen uit opleiden? Wij denken graag met je mee!

– Richard Huurman, Commercieel Directeur