Operator B Opleiding (Niveau 3)

mechanisch- of procesoperator
Na de Operator B opleiding weet jouw medewerker het productieproces te analyseren, verbeteren en bewaken. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Deze opleiding komt in aanmerking voor subsidie:

FIT 2030

Jouw werknemers opleiden voor Operator B (Niveau 3)

De Operator B opleiding is bedoeld voor (aankomend) zelfstandig allround operators. Een Operator B controleert of processen goed verlopen en grijpt in als dat nodig is. Tijdens de bbl-opleiding leert de operator complexe productieprocessen begrijpen en te beheersen. Na afronding van de bbl-opleiding Operator B is hij in staat om klein onderhoud te verrichten, te rapporteren over het procesverloop en andere operators te ondersteunen. De operator zorgt niet alleen voor een optimaal productieproces, maar houdt ook factoren zoals kwaliteit, arbo, veiligheid en milieu nauwlettend in de gaten.

Onze operator opleiding is onlangs vernieuwd!
Met digitaal lesmateriaal, webinar en VR in de operator opleidingen kunnen we onze operators nu nog beter opleiden.

Resultaat

De opleiding Operator B bestaat uit negen modules, drie keuzedelen en twee uitstroommogelijkheden: procesoperator of mechanisch operator. Iedere module wordt afgesloten met een theorie- en praktijkopdracht. Na het succesvol doorlopen van de modules, wordt de opleiding verzilverd met een erkend mbo-diploma niveau 3. Het erkend mbo-diploma wordt bekrachtigd door ROC midden Nederland. Maar nog veel belangrijker: jouw medewerker weet het productieproces te analyseren, verbeteren en bewaken. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. De opleiding is praktijkgericht en stimuleert leren op de werkplek door diverse praktijkopdrachten en begeleiding van trainers. Tijdens de opleiding staat centraal dat het geleerde direct op de werkvloer toegepast kan worden. Samen met onze klanten werken we aan zichtbaar betere operators. Inmiddels zijn al meer dan 3.000 operators van klanten als FrieslandCampina, AFP, Attero en Zeelandia door Cbt opgeleid! De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod: De operator als..

 • Ondernemer
 • Werkvoorbereider
 • Bediener van apparatuur
 • Procesbewaker
 • Kwaliteitscontroleur
 • Storingzoeker/uitvoerder van onderhoud
 • Afronder van het productieproces
 • Bewaker van het geautomatiseerde proces
 • Specialist
 • Begeleider van productiewerkzaamheden

Praktische informatie

 • Studieduur: 2 jaar
 • Kosten: €2.899 per jaar (excl. btw)
 • Niveau: mbo niveau 3
 • Varianten: mechanisch- of procesoperator

Meld je aan voor Operator B (Niveau 3)

Geïnteresseerd in de training, maar is er geen geschikte startdatum beschikbaar?

Ontvang een notificatie zodra er nieuwe trainingsdata beschikbaar zijn.

Operator B (Niveau 3) op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Klantcasus: AFP

"Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren"
René Kolk, Teamleider trainingen binnen AFP