Technisch Operator (niveau 3)

mbo 3

80 uur

€ 2.595 
(excl. btw)

Een alternatief nodig voor bbl? Dan bieden onze technisch operator de uitkomst! De opleidingen hebben kortere doorlooptijden, bieden meer maatwerkmogelijkheden en worden afgerond met een certificaat! 

De Technisch Operator training is bedoeld voor operators die in ploeg- of teamverband werken aan een productieproces. Een operator werkt in de proces- of maakindustrie en monitort geautomatiseerde processen. Tijdens de Technisch Operator training leert de operator (complexe) storingen op te merken, voorkomen, melden en/of op te lossen. De opleiding focust zich op verschillende competenties die de operator nodig heeft om het productieproces efficiënt te monitoren, zoals technisch kritisch, zelfstandig, analyseren en verantwoordelijkheid nemen. Na afronding van de training hebben jouw operators meer proces en technische kennis, zodat zij een grotere rol kunnen gaan spelen in eerstelijns onderhoud en storingsanalyse.

Onze klanten

Waarom deze opleiding bij Cbt

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. De training bevat een koppeling van theorie door middel van e-learning, praktijklessen en werkplekopdrachten (op eigen werkplek), waarbij de (aankomend) operator leert het geleerde theorie direct in de praktijk toe te passen. Samen met onze klanten werken we aan zichtbaar betere operators. Inmiddels zijn al meer dan 3.000 operators van klanten als FrieslandCampina, AFP, Attero en Zeelandia door Cbt opgeleid!

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • Procesautomatisering
 • Processchema en tekening lezen
 • Besturingstechniek
 • Meet en regeltechniek, elektrotechniek (inclusief NEN 3140 VP), pneumatiek en hydrauliek
 • Eenheidsbewerkingen
 • Onderhoud
 • Eerstelijns storingzoeken
 • LOTOTO

Gratis praktische tips!
Schrijf je nu in!

Het resultaat

De training Technisch Operator (niveau 3) bestaat uit twintig bijeenkomsten, het opbouwen van een portfolio, twee proeven en een eindscriptie. Daarnaast wordt er ongeveer 10 uur zelfstudie per week van de werknemer verwacht. Na het succesvol doorlopen van de proeven en de eindscriptie wordt de opleiding verzilverd met een Cbt-certificaat. Maar nog veel belangrijker: de operator weet het productieproces te monitoren en veilig te werken met andere operators aan een optimaal productieproces. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Incompany

 • Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
 • Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
 • Opleiding op iedere gewenste locatie
 • Starten op elk moment


Grote groepen aanmelden? Bel voor de mogelijkheden

Praktische informatie

Studieduur: 20 bijeenkomsten van 4 uur
Zelfstudie: 10 uur per week
Kosten: Op aanvraag
Niveau: mbo niveau 3

Meer weten over Technisch Operator?

Programma opbouw etc.

Locaties & Startdata

VIRTUAL CLASSROOM (AVONDOPLEIDING)
16 september 2020 - Technisch operator niveau 3
APELDOORN
8 oktober 2020 - Technisch operator niveau 3
ARNHEM
8 oktober 2020 - Technisch operator niveau 3
DEN BOSCH
8 oktober 2020 - Technisch operator niveau 3
SCHIEDAM
8 oktober 2020 - Technisch operator niveau 3
UTRECHT
8 oktober 2020 - Technisch operator niveau 3

Meer weten over virtual classroom?

Lees in dit artikel hoe onze deelnemers en trainers virtueel opleiden ervaren. Johnny Visch, trainer bij Cbt, vertelt erover: "Opleiden is op dit moment heel goed mogelijk. Trainers hebben meer dan genoeg mogelijkheden, zoals video om webinars persoonlijk en bedrijfsspecifiek in te steken".