Tekeninglezen PFD en P&ID

mbo 3

1 dag

€ 250 
(excl. btw)

Als operator krijg je in je werk te maken met het beheersen van processen. Regelkringen helpen hierbij, omdat je met een regelkring automatisch een procesgrootheid meet en regelt. Als operator weet je welke regelkringen er in een proces te vinden zijn, waar je de gemeten waarden afleest en hoe een installatie in elkaar zit voor het geval er een storing optreedt die je dient te verhelpen. Een leiding- en instrumentatieschema (PI&D) biedt hierbij uitkomst. Deze kennis heb je nodig om je proces te beheersen en bijvoorbeeld LOTOTO goed toe te passen.

Onze klanten

Omschrijving

Binnen de Meet- & Regeltechniek wordt veel gebruik gemaakt van PFD (Process Flow Diagram) en P&ID (Piping & Instrumentation Diagram) schema's. In deze training wordt je wegwijs gemaakt in de opbouw en structuur van PFD en P&ID schema's en leert u de meest gebruikte symbolen en benamingen kennen. Na afloop bent u in staat op een goede wijze een PFD en een PI&D te lezen. Daarnaast weet u dit te vertalen naar de situatie in de fabriek.

Gratis praktische tips!
Schrijf je nu in!

Voor wie?

Operators, medewerkers TD, productiemedewerkers. Iedereen die regelmatig te maken heeft met PFD en/of P&ID schema's, of hier alles van wil leren.

Kosten

De deelnemersprijs inclusief de unieke trainingsmap bedraagt € 250,- excl. BTW

Indien uw bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie, dan bestaan er via uw O&O fonds diverse mogelijkheden voor tegemoetkoming in de studiekosten. Neemt u voor meer informatie contact met ons op.

Incompany

Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
Opleiding op iedere gewenste locatie
Starten op elk moment

Grote groepen aanmelden? Bel voor de mogelijkheden

Inhoud en opzet

Programma

  • Het lezen en tekenen van Isometrische projecties
  • Het tekenen van pijpleidingen in isometrische projectie ( 3D)
  • Lezen en tekenen van Process Flow Diagrams (PFD): genormeerde symbolen,  nummering en voorbeelden
  • Lezen en tekenen van Piping and Instrumentation Diagrams (P&ID's): genormeerde symbolen, instrumentatiecoderingen en voorbeelden.

Studieduur

1 dag.

 

Examen

Na afloop van deze training ontvangt u een certificaat.

 

Lesmateriaal

Het trainingsmateriaal is voorzien van voorbeelden, praktijkopdrachten en samenvattingen. Handig te gebruiken als naslagwerk.

Gratis praktische tips!

Speciaal voor managers en leidinggevenden geven we iedere maand praktische tips in onze nieuwsbrief. Schrijf je in en ontvang gratis tips over onder andere continu verbeteren, omgaan met personeelstekort en het bereiken van een leercultuur!