Technisch leidinggevende mbo 4

mbo 4

1 jaar

€ 2.780
(excl. btw)

Opleidingsschema

De opleiding technisch leidinggevende is geschikt voor iedereen die reeds leidinggevende taken uitvoert of de ambitie heeft om dit te gaan doen. Technisch leidinggevende zijn vaak werkzaam in verschillende sectoren binnen de techniek en in diverse functies, zoals supervisor of voorman. De technisch leidinggevende is verantwoordelijk voor het coachen en instrueren van medewerkers op technisch vlak en het begeleiden en motiveren van (nieuwe) medewerkers. Daarnaast handelt een technisch leidinggevende op eigen initiatief en bewaakt de voortgang, onderhoud, kwaliteit en veiligheid van het werk. Verantwoordelijkheden die als een behoorlijke uitdaging gezien kunnen worden. De opleiding leidinggeven biedt de (aankomend) leidinggevende voldoende handvatten om leiderschapstaken succesvol uit te voeren, een optimale werkomgeving te creëren en het team zo te leiden dat doelstellingen behaald worden.

Onze klanten

Waarom deze opleiding bij Cbt

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. We focussen ons op het juiste gedrag, houding en motivatie van medewerkers en combineren de theorie met praktijksituaties. Tijdens de praktijksessies leert de (aankomend) leidinggevende te ervaren, sparren, bewust worden, te oefenen en vooral te doen. De volgende onderwerpen komen tijdens de opleiding aan bod:

  • Plannen en verdelen van werkzaamheden
  • Begeleiden van medewerkers
  • Informatie uitwisselen
  • Voortgang bewaken
  • Communiceren met derden
  • Gegevens registeren en archiveren

Succesvol leidinggeven met deze 6 tips!

Het resultaat

De opleiding technisch leidinggevende bestaat uit zes modules en twee keuzedelen. De opleiding duurt 1 jaar en de lessen vinden wekelijks plaats op een vaste dag in de regio Rotterdam. Na het succesvol doorlopen van de modules, wordt de opleiding verzilverd met een erkend niveau 4 mbo-diploma (bekrachtigd door ROC Midden Nederland). Maar nog veel belangrijker: de leidinggevende communiceert vakkundig, denkt continu na over verbetermogelijkheden, initieert en vertaalt boodschappen in lijn met het bedrijfsdoel en neemt initiatief in werving van medewerkers. Dat noemen wij resultaat uit opleiden!

Incompany

  • Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
  • Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
  • Opleiding op iedere gewenste locatie
  • Starten op elk moment


Grote groepen aanmelden? Bel voor de kosten en mogelijkheden

Praktische informatie

Studieduur: 1 jaar
Instroomreis: afgeronde mbo niveau 3 opleiding
Niveau: mbo niveau 4
Kosten € 2.780,- (excl. btw)

Bedrijven die aangesloten zijn bij een brancheorganisatie, kunnen in aanmerking komen voor tegemoetkoming in de studiekosten via het O&O fonds. Daarnaast komt de opleiding in aanmerking voor subsidie praktijkleren. Deze subsidie kan oplopen tot wel €2.700,- per werkleerplaats.
Neem voor meer informatie contact met ons op.

Locaties & Startdata

EINDHOVEN
Technisch leidinggevende - 10 september 2020
UTRECHT
Technisch leidinggevende - 16 september 2020

Gratis praktische tips!

Speciaal voor managers en leidinggevenden geven we iedere maand praktische tips in onze nieuwsbrief. Schrijf je in en ontvang gratis tips over onder andere continu verbeteren, omgaan met personeelstekort en het bereiken van een leercultuur!