Technisch Leidinggevende Mbo 4

Beoordeeld met een 8,1!

Met de opleiding technisch leidingevende op zak communiceert de leidingevende vakkundig, denkt continu na over verbetermogelijkheden, initieert en vertaalt boodschappen in lijn met het bedrijfsdoel en neemt initiatief in werving van medewerkers. Dat noemen wij resultaat uit opleiden!

De opleiding technisch leidinggevende is geschikt voor iedereen die reeds leidinggevende taken uitvoert of de ambitie heeft om dit te gaan doen. Technisch leidinggevende zijn vaak werkzaam in verschillende sectoren binnen de techniek en in diverse functies, zoals supervisor of voorman. De technisch leidinggevende is verantwoordelijk voor het coachen en instrueren van medewerkers op technisch vlak en het begeleiden en motiveren van (nieuwe) medewerkers. Daarnaast handelt een technisch leidinggevende op eigen initiatief en bewaakt de voortgang, onderhoud, kwaliteit en veiligheid van het werk. Verantwoordelijkheden die als een behoorlijke uitdaging gezien kunnen worden. De opleiding leidinggeven biedt de (aankomend) leidinggevende voldoende handvatten om leiderschapstaken succesvol uit te voeren, een optimale werkomgeving te creëren en het team zo te leiden dat doelstellingen behaald worden.

Mbo niveau 4

1 jaar

€ 2.780 (excl. btw)

Studiegids

0800 - 228 72 46

Programma  Aanmelden / Startdata  Resultaat Praktische informatie Incompany

Programma 

Waarom deze opleiding bij Cbt

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. We focussen ons op het juiste gedrag, houding en motivatie van medewerkers en combineren de theorie met praktijksituaties. Tijdens de praktijksessies leert de (aankomend) leidinggevende te ervaren, sparren, bewust worden, te oefenen en vooral te doen. De volgende onderwerpen komen tijdens de opleiding aan bod:

 • Plannen en verdelen van werkzaamheden
 • Begeleiden van medewerkers
 • Informatie uitwisselen
 • Voortgang bewaken
 • Communiceren met derden
 • Gegevens registeren en archiveren

Subsidie praktijkleren

Bedrijven kunnen voor deze opleiding in aanmerking komen voor de subsidie praktijkleren van maximaal €2.700,- per jaar. Neem voor meer informatie contact met ons op

Aanmelden / Startdata 

Aanmelden / startdata

Wil je jouw medewerkers aanmelden voor deze opleiding? Vul dan onderstaand formulier in.

Resultaat

Het resultaat

De opleiding technisch leidinggevende bestaat uit zes modules en twee keuzedelen. De opleiding duurt 1 jaar en de lessen vinden wekelijks plaats op een vaste dag in de regio Rotterdam. Na het succesvol doorlopen van de modules, wordt de opleiding verzilverd met een erkend niveau 4 mbo-diploma (bekrachtigd door ROC Midden Nederland). Maar nog veel belangrijker: de leidinggevende communiceert vakkundig, denkt continu na over verbetermogelijkheden, initieert en vertaalt boodschappen in lijn met het bedrijfsdoel en neemt initiatief in werving van medewerkers. Dat noemen wij resultaat uit opleiden!

“Dankzij Cbt zijn onze mensen breder inzetbaar, bewuster van het proces en houden rekening met consequenties. Daar zijn wij trots op!”

Sherlinda lucas
HR Business Partner Saturn Petcare

Praktische informatie

Praktische informatie

 • Instroomreis: afgeronde mbo niveau 3 opleiding
 • Studieduur: 1 jaar
 • Kosten: €2.780 (excl. btw)
 • Niveau: mbo niveau 4

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom onze trainingen en opleidingen, vele acties en interessante tips!

Geen velden gevonden.

Incompany

Incompany

 • Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
 • Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
 • Opleiding op iedere gewenste locatie
 • Starten op elk moment

Grote groepen aanmelden?

Bel voor de mogelijkheden

Gerelateerde opleidingen

Operationeel manager
Leiderschap & communicatie

Productiemanager
Leiderschap & communicatie

Teamleider productie
Leiderschap & communicatie

Onze klanten