Operator A (Niveau 2)

mechanisch- of procesoperator (in de voeding)

Beoordeeld met een 8,1!

Een operator die het productieproces weet te monitoren en samen te werken met andere operators aan een optimaal productieproces.

De Operator A opleiding is geschikt voor (aankomend) operators die in ploeg- of teamverband werken aan (een onderdeel van) een productieproces. Een operator werkt in de proces- of maakindustrie en monitort geautomatiseerde processen. Tijdens de bbl-opleiding Operator A leert de operator complexe installaties en machines begrijpen en te beheersen. De opleiding focust zich op competenties, zoals analyseren, oplossen van problemen en samenwerken met anderen. Met deze competenties is de deelnemer na afronding van de opleiding in staat om geautomatiseerde processen efficiënt te kunnen monitoren.

Mbo niveau 2

1 jaar

€ 2.990 (excl. btw) per jaar

Zowel virtual classroom als regulier te volgen

Studiegids

0800 - 228 72 46

Onze operator opleiding is onlangs vernieuwd!
Met digitaal lesmateriaal, webinar en VR kunnen we onze operators nu nog beter opleiden.

Programma  Aanmelden / Startdata  Resultaat Praktische informatie Incompany / Individueel Blog

Programma 

Waarom deze opleiding bij Cbt

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. De opleiding is praktijkgericht en stimuleert leren op de werkplek door diverse praktijkopdrachten en begeleiding van trainers. Tijdens de opleiding staat centraal dat het geleerde direct op de werkvloer toegepast kan worden. Samen met onze klanten werken we aan zichtbaar betere operators. Inmiddels zijn al meer dan 3.000 operators van klanten als FrieslandCampina, AFP, Attero en Zeelandia door Cbt opgeleid! De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

De operator als..

 • Ondernemer
 • Werkvoorbereider
 • Bediener van apparatuur
 • Procesbewaker
 • Kwaliteitscontroleur
 • Storingzoeker/uitvoerder van onderhoud
 • Afronder van het productieproces

Subsidie praktijkleren

Bedrijven kunnen voor deze opleiding in aanmerking komen voor de subsidie praktijkleren van maximaal €2.700,- per jaar. Neem voor meer informatie contact met ons op

Aanmelden / Startdata 

Aanmelden / startdata

Wil je jouw medewerkers aanmelden voor deze opleiding? Vul dan onderstaand formulier in.

Resultaat

Het resultaat

De opleiding bestaat uit acht modules, twee keuzedelen en twee uitstroommogelijkheden: procesoperator of mechanisch operator. Iedere module wordt afgesloten met een theorie- en praktijkopdracht. Na het succesvol doorlopen van de modules, wordt de opleiding verzilverd met een erkend mbo-diploma niveau 2. Het erkend mbo-diploma wordt bekrachtigd door ROC midden Nederland. Maar nog veel belangrijker: de operator weet het productieproces te monitoren en samen te werken met andere operators aan een optimaal productieproces. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Speciaal voor de voedingsindustrie beschikt Cbt over een procesoperator opleiding
(niveau 3). Deze opleiding bestaat uit 9 modules.

Bekijk het schema

“Dankzij Cbt zijn onze operators breder inzetbaar, bewuster van het proces en houden rekening met consequenties. Daar zijn wij trots op!”

Sherlinda lucas
HR Business Partner Saturn Petcare

Praktische informatie

Praktische informatie

 • Studieduur: 1 jaar
 • Kosten: €2.990 per jaar (excl. btw)
 • Niveau: mbo niveau 2
 • Varianten: mechanisch- of procesoperator (in de voeding)

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom onze trainingen en opleidingen, vele acties en interessante tips!

Geen velden gevonden.

Incompany / Individueel

Incompany

 • Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
 • Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
 • Opleiding op iedere gewenste locatie
 • Starten op elk moment

Grote groepen aanmelden?

Bel voor de mogelijkheden

Individueel

 • Persoonlijk en online praktijkbegeleiding
 • Toegang tot online leeromgeving met video tutorials
 • Diverse startdata

Blog

Digitaal lesgeven

Lees in dit artikel hoe onze deelnemers en trainers virtueel opleiden ervaren. Johnny Visch, trainer bij Cbt, vertelt erover: "Opleiden is op dit moment heel goed mogelijk. Trainers hebben meer dan genoeg mogelijkheden, zoals video om webinars persoonlijk en bedrijfsspecifiek in te steken".

Verder lezen

 
 

Vrijstellingsonderzoek voor Operator-opleidingen

Heb je ervaren operators, maar zijn zij hierin nog niet gediplomeerd? Cbt biedt nu de mogelijkheid om een vrijstellingsonderzoek te doen. Het vrijstellingsonderzoek brengt het niveau, de kennis en de ervaring van de medewerker in kaart. Op basis hiervan wordt beoordeeld of de medewerker in aanmerking komt voor eventuele vrijstellingen.

Verder lezen

 

Gerelateerde opleidingen

Operator B
Techniek

Operator C
Techniek

Onze klanten