Basiskennis Elektrotechniek

mbo 3

3 dagen

€ 1.095 
(excl. btw)

Veiligheid en kwaliteit staat voorop. Ook bij u in het bedrijf, toch? Elektrotechnische installaties aanleggen, onderhouden, testen en in gebruik nemen, maar ook storingen verhelpen vereisen bovendien specifieke kennis en vaardigheden. Als Operator of medewerkers technische dienst in de industrie heeft u te maken met elektrotechnische onderdelen van machines en installaties. Conform het Arbo-besluit dient u te beschikken over voldoende elektrotechnische kennis, kunde en vaardigheden om de werkzaamheden veilig en efficiënt te kunnen uitvoeren. Cbt heeft een training ontwikkeld waarin deze materie wordt doorgenomen met u. Interactief, met veel praktijkvoorbeelden en actuele cases.

Onze klanten

Omschrijving

De deelnemer maakt kennis met de basisbegrippen en -handelingen binnen het vak elektrotechniek. Na het volgen van deze basistraining is de deelnemer in staat om gereedschappen en materialen te herkennen en te beoordelen, en eenvoudige werkzaamheden uit te voeren binnen de elektrotechniek.

Mobiel Practicum

Het is van groot belang om voldoende kennis te hebben. Maar kan je het ook toepassen in de praktijk. In moderne industrieële omgevingen is het oefenen in de praktijk bijna niet meer mogelijk. Dankzij de mobiele practicumopstellingen van cbt kan het complete opleidingstraject plaatsvinden op uw eigen locatie en kunt u toch oefenen en handelingen uitvoeren. Om een complete koppeling met de dagelijkse praktijk te creëren is het natuurlijk ook mogelijk het practicum uit te voeren op uw eigen installaties.

Gratis praktische tips!
Schrijf je nu in!

Voor wie?

De training is ingericht op operators, productiemedewerkers en medewerkers technischedienst met een werktuigbouwkundige achtergrond, die in hun functie van operator met elektrotechnische aspecten van het werk te maken krijgen.

Kosten

De deelnemersprijs van de training bedraagt € 1.095,-. Prijzen zijn exclusief BTW 

Cbt verzorgd deze training als incompany. Neemt u voor meer informatie contact met ons op.

Incompany

Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
Opleiding op iedere gewenste locatie
Starten op elk moment

Grote groepen aanmelden? Bel voor de mogelijkheden

Inhoud en opzet

Programma

  • Inleiding elektrotechniek
  • Elektrische grootheden
  • Gelijk-, wissel en krachtstroom
  • Beveiligen en schakelen
  • Sensoren
  • Elektromotoren
  • PLC techniek
  • Inleiding frequentieregelaars
  • NEN 3140 VP

Studieduur

3 dagen.

 

Examen

Na het afronden van de cursus krijgt de cursist een certificaat waarin de behandelde stof wordt vermeld.

 

Lesmateriaal

Het trainingsmateriaal is voorzien van voorbeelden, praktijkopdrachten en samenvattingen. Handig te gebruiken als naslagwerk.

Gratis praktische tips!

Speciaal voor managers en leidinggevenden geven we iedere maand praktische tips in onze nieuwsbrief. Schrijf je in en ontvang gratis tips over onder andere continu verbeteren, omgaan met personeelstekort en het bereiken van een leercultuur!