Tekeninglezen PFD en P&ID

Beoordeeld met een 8,1!
Operators, medewerkers TD, productiemedewerkers. Iedereen die regelmatig te maken heeft met PFD en/of P&ID schema's, of hier alles van wil leren.

€ 275,- excl. btw

Ik wil mezelf aanmelden

Wil jij graag de opleiding Tekeninglezen PFD en P&ID volgen? Vraag jouw leidinggevende je aan te melden via deze website!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een offerte aanvragen

Jouw werknemers opleiden voor Tekeninglezen PFD en P&ID

Als operator krijg je in je werk te maken met het beheersen van processen. Regelkringen helpen hierbij, omdat je met een regelkring automatisch een procesgrootheid meet en regelt. Als operator weet je welke regelkringen er in een proces te vinden zijn, waar je de gemeten waarden afleest en hoe een installatie in elkaar zit voor het geval er een storing optreedt die je dient te verhelpen. Een leiding- en instrumentatieschema (PI&D) biedt hierbij uitkomst. Deze kennis heb je nodig om je proces te beheersen en bijvoorbeeld LOTOTO goed toe te passen.

Resultaat

De Tekeninglezen PFD en P&ID training duurt 1 dagdeel en bestaat uit theoriegedeelte en een praktijkgedeelte op locatie. Na afloop van de training ontvangt de deelnemer het bewijs van deelname.

Programma

Binnen de Meet- & Regeltechniek wordt veel gebruik gemaakt van PFD (Process Flow Diagram) en P&ID (Piping & Instrumentation Diagram) schema’s. In deze training wordt je wegwijs gemaakt in de opbouw en structuur van PFD en P&ID schema’s en leert u de meest gebruikte symbolen en benamingen kennen. Na afloop ben je in staat op een goede wijze een PFD en een P&ID te lezen. De volgende onderwerpen komen tijdens de training Tekening lezen en P&ID aan bod:

  • Het lezen en tekenen van Isometrische projecties
  • Het tekenen van pijpleidingen en isometrische projectie(3D)
  • Lezen en tekenen van Process Flow Diagrams (PFD): genormeerde symbolen, nummering en voorbeelden
  • Lezen en tekenen van Piping and Instrumentation Diagrams (P&ID’s): genomeerde symbolen, instrumentatiecoderingen en voorbeelden

Praktische informatie

  • Studieduur: 1 dagdeel
  • €250,- (excl. btw)
  • Niveau: mbo niveau 3

Deze opleiding op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

STAP-subsidie aanvragen

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden de STAP-subsidie van maximaal € 1.000,- aanvragen. Iedere Nederlander kan deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding. STAP staat voor: Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Vraag subsidie aan voor Tekeninglezen PFD en P&ID

DD dash MM dash JJJJ
Toestemming
Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inzetbaarheid verhogen en leercultuur vergroten

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: AFP

Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren