Virtual Reality training onderdeel LOTOTO

LOTOTO training VR

Virtual reality (VR) is voor de meeste mensen niet iets onbekends. Ze kennen het van spellen en het simuleren van gevaarlijke situaties zoals het lopen over een dun koord op grote hoogte. Veel mensen weten echter niet wat het oorspronkelijke doel is van VR. VR is ontwikkeld om echte situaties na te bootsen om ervan te leren, bijvoorbeeld het inzetten van VR bij het oefenen van een risicovolle handeling of het testen van producten die nog niet in productie zijn. VR wordt ook veel ingezet in het onderwijs, ook bij ons.

Een virtualrealitytraining biedt de mogelijkheid risicovolle handelingen op de werkvloer te oefenen zonder het productieproces daadwerkelijk te verstoren. Hierdoor leren medewerkers veilig te handelen in risicovolle situaties op de werkvloer.

Eén van de populairste VR-trainingen is Lock Out Tag Out Try Out (LOTOTO). LOTOTO helpt bij het veiligstellen van installaties en machines voorafgaand aan onderhouds-, schoonmaak- en herstellingswerkzaamheden. Na afronding van de LOTOTO training kent de operator of productiemedewerker de risico’s en kan hij veilig werken aan installaties en machines.

Benieuwd naar de rest van onze VR-trainingen?

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: Koninklijke Van der Most

"In samenwerking met Cbt hebben wij een unieke en erkende bbl-opleiding op maat ontwikkeld voor technisch talent."
Marriël van der Most, directeur van Koninklijke Van der Most