SLIM-subsidieregeling 2021 voor werkplekleren!

Wil jij in 2021 investeren in de ontwikkeling en scholing van jouw medewerkers? Vanaf 2 maart kun je weer de SLIM-subsidie aanvragen! Let op: het tijdvak is open van 2 maart tot 31 maart.

Als opleider weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om je personeel te blijven ontwikkelen. Met name door belangrijke ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zoals vergrijzing op de werkvloer en de steeds verdergaande automatisering. Om midden- en kleinbedrijven te stimuleren hun medewerkers te laten leren en blijven ontwikkelen stelde de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vanaf 2 maart 2021 de zogenoemde SLIM-subsidie weer beschikbaar.

Werkplekleren 

Eén van de meest effectieve vormen van leren voor (nieuwe) medewerkers en uitzendkrachten is werkplekleren. Werkplekleren is een methodiek waarbij medewerkers hun competenties en vakmanschap ontwikkelen tijdens hun eigen werk. Houdt jouw organisatie zich bezig met werkplekleren? Dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor de SLIM-subsidieregeling! 

Jouw organisatie kan de SLIM-subsidie aanvragen voor de volgende activiteiten: 

  1. het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in de onderneming die werkenden in de onderneming stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk (werkplekleren);
  2. de doorlichting van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming;
  3. het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen ten behoeve van werkenden in de onderneming, of in geval van een samenwerkingsverband werkenden in andere mkb-ondernemingen;
  4. het gedurende enige tijd bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Lees hier het volledige overzicht van de aanvraagcriteria. 

Hulp nodig bij de aanvraag?

Wil je meer te weten komen over de SLIM-subsidieregeling en de wijzigingen of heb je hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of bel naar 0800 – 228 72 46.

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: Koninklijke Van der Most

"In samenwerking met Cbt hebben wij een unieke en erkende bbl-opleiding op maat ontwikkeld voor technisch talent."
Marriël van der Most, directeur van Koninklijke Van der Most