De seminar ‘Blijven leren en ontwikkelen’ groot succes!

Maandagavond 5 november vond de seminar ‘Blijven leren en ontwikkelen’ plaats. Een zaal vol met onder andere HR-managers, productieleiders, productiemanagers van verschillende bedrijven kwamen naar Van der Valk Apeldoorn om meer te leren over het creëren van een leercultuur en het bereiken van resultaat uit opleidingstrajecten. De genodigden omschreven de avond als inspirerend met mooie praktijkvoorbeelden van resultaat uit opleiden. Met interessante presentaties van Eric Peeman (learning specialist Owens Corning) en Johnny Visch (trainer cbt en development advisor Royal Vaassen) kunnen wij spreken van een groot succes.

Eric Peeman

Eric Peeman haakte met zijn presentatie in op belangrijke thema’s, namelijk: vergrijzing op de werkvloer en steeds verdergaande automatisering. De komende jaren zullen er veel ouderen uitstromen, minder jongeren instromen en stijgt de gemiddelde leeftijd op de werkvloer. Ook Owens Corning kreeg te maken met vergrijzing op de werkvloer, maar wist hier goed op in te spelen. Een stroom van nieuwe operators zorgde er voor dat de oudere medewerkers zich wilde ontwikkelen, omdat ze zagen wat leren opleverde bij de jongere groep. “Je zag dat de oudere groep medewerkers een andere mindset kregen, doordat ze zagen wat het leren opleverde bij de jongere groep. De oudere groep ging zich meer bemoeien met werkplek opleiden en kregen andere posities op de werkvloer”. Een mooi voorbeeld van interne kennisoverdracht als resultaat, wat zorgde voor enorme positiviteit en motivatie op de werkvloer. De competentiegerichte manier van opleiden van cbt sluit hier volgens Eric Peeman goed op aan.

Johnny Visch

Volgens Johnny Visch behaald een organisatie resultaat uit opleidingstrajecten, wanneer alle lagen van een organisatie meegenomen worden in het opleidingsproces. Door de juiste verantwoordelijkheden bij de juiste mensen neer te leggen, worden medewerkers gemotiveerd om het beste resultaat uit zichzelf te halen.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen en toekomstige informatiebijeenkomsten van cbt?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over alles wat er speelt in jouw branche!

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: Lekkerkerker

"Cbt bleek al snel een partij te zijn die verbeteringen ook kan borgen in de praktijk"
Niels en Mariska Lekkerkerker