Veilig Werken met de Reachtruck

Beoordeeld met een 8,7!

De werknemer is op de hoogte de risico’s en weet op een verantwoorde wijze de reachtruck te bedienen. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Het rijden met een reachtruck (ook wel heftruck genoemd) brengt verschillende veiligheidsrisico’s met zich mee. Als werkgever ben je daarom verplicht om de reachtruckchauffeur te informeren over veilig werken met de reachtruck. En dat is niet voor niets, door het verkeerd bedienen van een heftruck kunnen schades aan producten, de heftruck en de omgeving ontstaan. Voorkom ongelukken door o.a. verkeerd kijkgedrag met de veilig werken met reachtruck cursus. De cursus is bestemd voor iedereen die een reachtruck bedient en nog geen specifieke cursus over de veiligheidsrisico’s heeft gevolgd of geen geldig veiligheidscertificaat heeft (of is verlopen). Na afloop van de cursus kan de deelnemer op een verantwoorde wijze een reachtruck bedienen en is hij/zij op de hoogte van alle veiligheidsrisico’s.

Mbo niveau 2

1 dag

€ 995 ( excl. btw)

0800 - 228 72 46

Programma  Basis / Herhaling Resultaat  Praktische informatie  Incompany 

Programma 

Waarom veilig werken met de reachtruck bij Cbt

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid nog beter kunnen borgen en verhogen. De theorie wordt behandeld via een e-learning, waardoor er meer tijd en aandacht is voor de praktijk. We oefenen diverse scenario’s bij jou op locatie, zodat jouw medewerkers het geleerde direct in de praktijk kunnen toepassen. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

 • Wettelijke bepalingen
 • Inspectie, opschriften en voorschriften
 • De reachtruck ofwel heftruck
 • Controle vooraf
 • Rijden, parkeren en aan- en afkoppelen
 • Brandstof tanken, accu’s laden en wisselen
 • Beladen
 • 10 geboden voor de reachtruckchauffeur
 • Risico’s
 • Bediening
 • Veilig gedrag

Aangesloten bij een brancheorganisatie

Is jouw organisatie is aangesloten bij een brancheorganisatie? Daarmee kun je in aanmerking komen voor tegemoetkoming in studiekosten via het O&O fonds.

Basis / Herhaling

Basistraining

De veilig werken met de reachtruck cursus duurt één dag waarbij de theorie wordt behandeld door middel van een voorbereidende e-learning en het praktijkgedeelte op locatie. De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets.

Wanneer de deelnemer de toetsen met goed gevolg afrond, wordt de cursus verzilverd met een veilig werken met de reachtruck certificaat. Het certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar.

Met de opdrachtgever worden voorafgaand de training de aandachtspunten doorgesproken. (bijna) ongelukken, schades en andere aandachtspunten. Deze worden meegenomen in het praktijkgedeelte van de training.

Herhaling

Met de opdrachtgever worden voorafgaand de training aandachtspunten doorgesproken. (bijna) ongelukken, schades en andere aandachtspunten. Deze worden meegenomen in het praktijkgedeelte van de training.

De deelnemers doorlopen de voorbereidende e-learning en maken daarin de toets. Daarna worden de deelnemers individueel of in koppels getoetst op hun praktijk vaardigheden. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan veilig gedrag en de aandachtspunten die vooraf zijn besproken. De training duurt een halve dag tot dag afhankelijk van de groep en de aandachtspunten.

Let op: Er dient een reachtruck en trainingslokaal beschikbaar te zijn voor het praktijkgedeelte. Dit geldt voor de basis- en herhalingstraining.
Neem contact met ons op bij twijfel aan de voorwaarden.

Resultaat 

Het resultaat

De veilig werken met de reachtruck cursus duurt één dag waarbij de theorie wordt behandeld door middel van een voorbereidende e-learning en het praktijkgedeelte op locatie. De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets. Wanneer de deelnemer de toetsen met goed gevolg afrond, wordt de cursus verzilverd met een veilig werken met de reachtruck certificaat. Het certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar. Maar nog veel belangrijker: de werknemer is op de hoogte de risico’s en weet op een verantwoorde wijze de reachtruck te bedienen. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

“De opleiding sloot nauw aan op de praktijk, waardoor het geleerde direct toepasbaar was!”

Sherlinda lucas HR Business Partner Saturn Petcare

Praktische informatie 

Praktische informatie

 • Studieduur: 1 dag
 • Kosten: €995 (excl. btw)
 • Niveau: mbo niveau 2
Let op: Er dient een reachtruck en trainingslokaal beschikbaar te zijn voor het praktijkgedeelte. Neem contact met ons op bij twijfel aan de voorwaarden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom onze trainingen en opleidingen, vele acties en interessante tips! Geen velden gevonden.

Incompany 

Incompany

 • Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
 • Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
 • Opleiding op iedere gewenste locatie
 • Starten op elk moment

Grote groepen aanmelden?

Bel voor de mogelijkheden

Gerelateerde opleidingen

Feedback op de werkvloer
Leiderschap & communicatie

Leiderschap en veiligheid
Leiderschap & communicatie

Onze klanten