Veilig Werken met de Hoogwerker

Beoordeeld met een 8,6!

Na afloop van de training veilig werken op hoogte weet de werknemer juist en veilig te werken op hoogte.

De veilig werken met de hoogwerker cursus is bedoeld voor iedereen die werkt of gaat werken met een hoogwerker. Personen die werken op hoogte hebben namelijk te maken met verschillende veiligheidsrisico’s. Veilig werken met de hoogwerker cursus brengt de deelnemer kennis bij over valbeveiliging, het beperken van risico’s en typen hoogwerker modellen. Na afronding van de cursus kunnen deelnemers veilig werken op hoogte.

1 dag

€ 995 (excl. btw)

0800 - 228 72 46

Programma  Basis / Herhaling Resultaat  Praktische informatie  Incompany 

Programma 

Waarom deze opleiding bij Cbt

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid nog beter kunnen borgen en verhogen. We oefenen diverse scenario’s bij jou op locatie, zodat de vaardigheden direct in de praktijk toepasbaar zijn wanneer een situatie zich voordoet. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

 • Typen hoogwerker modellen
 • Wettelijke bepalingen
 • Regels in gebruik
 • Inzetbaarheid van hoogwerkers
 • Aandrijvingsbronnen
 • Veiligheidsaspecten
 • 10 geboden voor gebruikers

Aangesloten bij een brancheorganisatie

Is jouw organisatie is aangesloten bij een brancheorganisatie? Daarmee kun je in aanmerking komen voor tegemoetkoming in studiekosten via het O&O fonds.

Basis / Herhaling

Basistraining

Veilig werken met de hoogwerker cursus duurt één dag en bestaat uit een voorbereidende e-learning en een praktijkgedeelte op locatie. De cursus wordt afgesloten door middel van een theorie- en praktijktoets.

Wanneer de deelnemer de toetsen met goed gevolg afrond, wordt de cursus verzilverd met een veilig werken met de hoogwerker certificaat.

Met de opdrachtgever worden voorafgaand de training de aandachtspunten doorgesproken. (bijna) ongelukken, schades en andere aandachtspunten. Deze worden meegenomen in het praktijkgedeelte van de training.

Herhaling

Met de opdrachtgever worden voorafgaand de training aandachtspunten doorgesproken. (bijna) ongelukken, schades en andere aandachtspunten. Deze worden meegenomen in het praktijkgedeelte van de training.

De deelnemers doorlopen de voorbereidende e-learning en maken daarin de toets. Daarna worden de deelnemers individueel of in koppels getoetst op hun praktijk vaardigheden. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan veilig gedrag en de aandachtspunten die vooraf zijn besproken. De training duurt een halve dag tot dag afhankelijk van de groep en de aandachtspunten.

Let op: Er dient een hoogwerker en trainingslokaal beschikbaar te zijn voor het praktijkgedeelte. Dit geldt voor de basis- en herhalingstraining.
Neem contact met ons op bij twijfel aan de voorwaarden.

Resultaat 

Het resultaat

Veilig werken met de hoogwerker cursus duurt één dag en bestaat uit een voorbereidende e-learning en een praktijkgedeelte op locatie. De cursus wordt afgesloten door middel van een theorie- en praktijktoets. Wanneer de deelnemer de toetsen met goed gevolg afrond, wordt de cursus verzilverd met een veilig werken met de hoogwerker certificaat. Maar nog veel belangrijker: de werknemer weet juist en veilig te werken op hoogte. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

“Dankzij Cbt zijn onze mensen breder inzetbaar, bewuster van het proces en veiligheid en kijken vooruit. Daar zijn wij trots op!”

Sherlinda Lucas HR Business Partner Saturn Petcare

Praktische informatie 

Praktische informatie

 • Studieduur: 1 dag
 • Kosten: €995 (excl. reiskosten trainer)

Let op: Er dient een hoogwerker en trainingslokaal beschikbaar te zijn voor het praktijkgedeelte.
Neem contact met ons op bij twijfel aan de voorwaarden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom onze trainingen en opleidingen, vele acties en interessante tips!

Geen velden gevonden.

Incompany 

Incompany

 • Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
 • Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
 • Opleiding op iedere gewenste locatie
 • Starten op elk moment

Grote groepen aanmelden?

Bel voor de mogelijkheden

Onze klanten