Gasmeten (OX, EX, TOX)

mbo 2

1 dag

Op aanvraag

De cursus Gasmeten is bedoeld voor medewerkers die op hun werkplek bezig zijn met gasmeten en gasdetectie. Nadat de deelnemer de cursus Gasmeten heeft afgerond is hij/zij in staat om planmatig en veilig gas-, zuurstof-, en/of Toxmetingen te verrichten en interpreteren. Let op: voordat jouw medewerker kan deelnemen, dient de deelnemer in bezit te zijn van een geldig VCA diploma (B VCA, VOL VCA).

Onze klanten

Waarom Gasmeten bij Cbt

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid op de werkplek nog beter kunnen borgen en verhogen. We focussen op het juiste gedrag, houding en motivatie van medewerkers zodat zij ook echt veilig(er) te werk gaan. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

  • Basisbegrippen
  • Zelfstandig gasmetingen verrichten
  • Meetapparatuur, zoals gasmeter en behulpmiddelen bedienen

Gratis praktische tips!
Schrijf je nu in!

Het resultaat van Gasmeten

De cursus Gasmeten bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Wanneer de deelnemer de cursus met een voldoende afrond, wordt de cursus verzilvert met het Cbt certificaat gasmeten. Deze certificaten zijn 3 jaar geldig. Maar nog veel belangrijker: door de opleiding weten medewerkers verantwoordelijk gasmetingen te verrichten en interpreteren, waardoor zij de veiligheid van hun eigen werkplek vergroten.  

Incompany

  • Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
  • Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
  • Opleiding op iedere gewenste locatie
  • Starten op elk moment

Een groep aanmelden? Bel eerst voor de kosten en mogelijkheden

Praktische informatie

Studieduur: 1 dag
Niveau: mbo niveau 2
Toelatingseisen: B VCA of VOL VCA
Kosten: op aanvraag

Is jouw organisatie is aangesloten bij een brancheorganisatie? Daarmee kun je in aanmerking komen voor tegemoetkoming in studiekosten via het O&O fonds.

Gratis praktische tips!

Speciaal voor managers en leidinggevenden geven we iedere maand praktische tips in onze nieuwsbrief. Schrijf je in en ontvang gratis tips over onder andere continu verbeteren, omgaan met personeelstekort en het bereiken van een leercultuur!