Basistraining voedselveiligheid HACCP

mbo 2

1 dag

Op aanvraag

In voedselverwerkende bedrijven heeft voedselhygiëne hoge prioriteit. Onze training is specifiek gericht op uw medewerkers op de werkvloer. De voor uw bedrijf geldende hygiënestandaarden staan hierbij centraal. Met veel praktijkvoorbeelden, een interactieve manier van trainen en actuele cases worden medewerkers zich bewust van hygiëne en krijgen ze handvatten en tips, praktisch en direct uitvoerbaar.

Onze klanten

Omschrijving

Na afloop van de training heeft de deelnemer voldoende kennis over voedselveilig en hygiënisch werken. Daarnaast leert de deelnemer het nut en de noodzaak van hygiëne, orde en netheid. En zal uitgebreid aandacht besteed worden aan de wijze waarop zij een actieve bijdrage kunnen leveren aan het voedselveilig produceren van kwalitatief hoogwaardige voedingsmiddelen.

Gratis praktische tips!
Schrijf je nu in!

Voor wie?

De training is bestemd voor iedereen die in zijn bedrijf te maken heeft met voedselhygiëne op de werkvloer, zoals productiemedewerkers, operators, logistiek medewerkers en direct leidinggevenden.

Kosten

Na opgave van het aantal deelnemers en na afstemming van het programma kan er een offerte worden opgesteld.

Incompany

Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
Opleiding op iedere gewenste locatie
Starten op elk moment

Grote groepen aanmelden? Bel voor de mogelijkheden

Inhoud en opzet

Programma

  • Wetgeving
  • Zorgsystemen (HACCP, BRC, IFS, ISO 22000)
  • HACCP
  • Kritische plaatsen
  • Microbiologische besmetting
    • Soorten micro-organismen
    • Ziek worden van voedsel
    • Nuttige micro-organismen
    • Groei van micro-organismen
  • Soorten vervuiling
  • Reinigen en desinfecteren
  • Veilig omgaan met reinings- en desinfectiemiddelen
  • Praktijkopdrachten en oefeningen

Studieduur

1 dag. Of maatwerk op aanvraag.

 

Examen

Deze training wordt afgesloten met een toets. Wanneer de deelnemers de toets behalen wordt het certificaat uitgereikt.

 

Lesmateriaal

Het trainingsmateriaal is voorzien van voorbeelden, cases, praktijkopdrachten en samenvattingen. Handig te gebruiken, ook als naslagwerk.

Gratis praktische tips!

Speciaal voor managers en leidinggevenden geven we iedere maand praktische tips in onze nieuwsbrief. Schrijf je in en ontvang gratis tips over onder andere continu verbeteren, omgaan met personeelstekort en het bereiken van een leercultuur!