ATEX Managementtraining

Beoordeeld met een 8,5!

Na de training is de manager of leidinggevende bewust van zijn of haar taken, verantwoordelijkenheden en bevoegdheden in het kader van de Nederlandse ARBO wet en de Europese ATEX-153 richtlijn. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Wanneer jouw organisatie te maken heeft met explosiegevaarlijke omgevingen, is het belangrijk om de veiligheid van jouw medewerkers te waarborgen! Daarnaast verplicht de Arbowet werkgevers om medewerkers op de hoogte te brengen van de risico’s en specifieke regelgeving. De ATEX Managementtraining is speciaal bedoeld voor managers en (direct) leidinggevenden, die werken in of bij een bedrijf waar explosiegevaarlijke zones zijn gedefinieerd. De training wordt aangeboden in samenwerking met Kiwa. Nadat de deelnemer de training heeft afgerond is hij/zij op de hoogte van explosierisico’s in zijn algemeenheid en binnen het bedrijf zelf. De deelnemer is zich bewust van de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden in het kader van de Nederlandse ARBO wet en de Europese ATEX-153 richtlijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verplichtingen van de werkgever en van de werknemer.

Halve dag

Kosten op aanvraag

0800 - 228 72 46

Programma  Resultaat Praktische informatie Incompany 

Programma 

Waarom de ATEX Managementtraining bij Cbt

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid binnen productiebedrijven nog beter kunnen borgen en verhogen. De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • Kennisinformatie t.a.v. ATEX (inclusief de bijbehorende opdrachten)
 • Behandeling van wet- en regelgeving Europees, Nationaal en lokaal op de werkvloer
 • Inhoud van het Explosieveiligheidsdocument (EVD) van deelnemers: overzicht van de (typen van) gezoneerde gebieden met gas/damp en nevel-explosiegevaar
 • Documentenstructuur op het gebied van explosieveiligheid
 • Veilig werken in gezoneerde gebieden (wat mag wel, wat mag niet en waarom is dat zo)
 • Werkgevers- en werknemersverplichtingen (taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden)

Aangesloten bij een brancheorganisatie

Is jouw organisatie is aangesloten bij een brancheorganisatie? Daarmee kun je in aanmerking komen voor tegemoetkoming in studiekosten via het O&O fonds.

Resultaat

Het resultaat

De Atex Managementtraining training duurt een halve dag. Na de training is de manager of leidinggevende bewust van zijn of haar taken, verantwoordelijkenheden en bevoegdheden in het kader van de Nederlandse ARBO wet en de Europese ATEX-153 richtlijn. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

“We zijn met één training begonnen en nemen nu al verschillende trajecten af. De programma’s worden afgestemd op de behoefte in ons bedrijf. De trainingen zijn sterk praktijkgericht”

CEDEO rapport 2020

Praktische informatie

Praktische informatie

 • Studieduur: Halve dag
 • Vooropleiding: ATEX Awareness
 • Kosten: Op aanvraag
 • Aantal cursisten: Maximaal 15

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom onze trainingen en opleidingen, vele acties en interessante tips! Geen velden gevonden.

 

Incompany 

Incompany

 • Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
 • Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
 • Opleiding op iedere gewenste locatie
 • Starten op elk moment

Grote groepen aanmelden?

Bel voor de mogelijkheden

Gerelateerde opleidingen

ATEX Awareness
Veiligheid

Onze klanten