ATEX Reparatie en Montage Module EX005

1 dag

Op aanvraag

Wanneer jouw organisatie te maken heeft met explosiegevaarlijke omgevingen, is het belangrijk om de veiligheid van jouw medewerkers te waarborgen! Daarnaast verplicht de Arbowet werkgevers om medewerkers op de hoogte te brengen van de risico’s en specifieke regelgeving. De training ATEX Reparatie en montage module EX005 is bedoeld voor monteurs, die reparaties en montage moeten kunnen uitvoeren van Ex-materieel. De training wordt aangeboden in samenwerking met Kiwa. Nadat de deelnemer de ATEX training heeft afgerond is hij/zij in staat om aan de hand van Europese ATEX-114 richtlijn reparaties aan- en montage van- Ex-materieel te kunnen uitvoeren volgens de norm NEN-EN-IEC60079-14 en -19.

Onze klanten

Waarom de ATEX training bij Cbt

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid binnen productiebedrijven nog beter kunnen borgen en verhogen. De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • Algemene beginselen en wettelijke eisen voor reparatiefaciliteit
 • Aanvullende eisen voor de reparatie en revisie van materieel met beschermingswijze "d" (drukvast), "i" (intrinsieke veiligheid), "p" (inwendige overdruk), "e" (verhoogde veiligheid) en "n" (niet vonkend)
 • Aanvullende eisen voor de reparatie en revisie van materieel dat valt onder IEC 60079-26
 • Identificatie van gerepareerd materieel door middel van markeringen
 • Eisen voor metingen aan drukvast materieel tijdens revisie, reparatie en renovatie
 • Praktijk: wartelkeuzen, kabels aansnijden, doorvoeren en aansluiten op diverse Ex-materieel aanwezig op meegebrachte proefpanelen
 • Ex-Ox-Tox metingen in putten en besloten ruimtes

Gratis praktische tips!
Schrijf je nu in!

Geen velden gevonden.

Het resultaat van ATEX Reparatie en montage module EX005

De training ATEX Reparatie en montage module EX005 duurt één dag. De training wordt afgesloten met een officieel theorie- en praktijkexamen dat leidt tot het attest module EX005. Maar nog veel belangrijker: de werknemer kan reparaties aan- en montage van- Ex-materieel uitvoeren. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Incompany

 • Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
 • Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
 • Opleiding op iedere gewenste locatie
 • Starten op elk moment


Een groep aanmelden? Bel eerst voor de kosten en mogelijkheden

Praktische informatie

Studieduur: 1 dag
Vooropleiding: ATEX module EX001 en ATEX Inspectie training EX007/00
Aantal cursisten: Maximaal 12
Kosten: Op aanvraag

Is jouw organisatie aangesloten bij een brancheorganisatie? Daarmee kun je in aanmerking komen voor tegemoetkoming in studiekosten via het O&O fonds.

Gratis praktische tips!

Speciaal voor managers en leidinggevenden geven we iedere maand praktische tips in onze nieuwsbrief. Schrijf je in en ontvang gratis tips over onder andere continu verbeteren, omgaan met personeelstekort en het bereiken van een leercultuur!

Geen velden gevonden.