ATEX Awareness

Beoordeeld met een 8,4!

De werknemer kan gevarenzones herkennen en veiligheidsinstructies opvolgen. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Wanneer jouw organisatie te maken heeft met explosiegevaarlijke omgevingen, is het belangrijk om de veiligheid van jouw medewerkers te waarborgen! Daarnaast verplicht de Arbowet werkgevers om medewerkers op de hoogte te brengen van de risico’s en specifieke regelgeving. De online cursus ATEX Awareness is bedoeld voor medewerkers die niet dagelijks met explosiegevaar te maken hebben maar wel bewust moeten zijn van de gevaren en risico’s van explosies. De online cursus wordt aangeboden in samenwerking met Kiwa. Nadat de deelnemer de Atex cursus heeft afgerond kan hij/zij gevarenzones herkennen en veiligheidsinstructies opvolgen. Maar nog belangrijker: de deelnemer waarborgt zijn/haar eigen veiligheid.

2,5 uur

€149 (excl. btw)

0800 - 228 72 46

Programma  Resultaat Praktische informatie Incompany 

Programma 

Waarom de ATEX cursus bij Cbt

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid binnen productiebedrijven nog beter kunnen borgen en verhogen. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

 • Wat is een explosie?
 • De ATEX wet- en regelgeving
 • Eigenschappen van brandbare stoffen
 • Het voorkomen van explosies
 • Explosieveilig materieel
 • Verantwoordelijkheden en vergunningen

Aangesloten bij een brancheorganisatie

Is jouw organisatie is aangesloten bij een brancheorganisatie? Daarmee kun je in aanmerking komen voor tegemoetkoming in studiekosten via het O&O fonds.

Resultaat

Het resultaat van ATEX Awareness

De ATEX Awareness cursus duurt circa 2,5 uur en wordt online individueel gevolgd. De cursus is volledig opgebouwd uit films en animaties met na ieder hoofdstuk een aantal oefenvragen. Zo verwerven de cursisten op een prettige manier de nodige theoretische kennis. De ATEX cursus wordt afgerond met een online eindtoets. Als de kandidaat deze toets met goed gevolg afsluit, dan ontvang hij of zij het ATEX Awareness certificaat (bewijs van deelname) direct in PDF per e-mail. Maar nog veel belangrijker: de werknemer kan gevarenzones herkennen en veiligheidsinstructies opvolgen. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

“De trainingen zijn zeer praktijkgericht en heel interactief. Het theoretische deel wordt in een lokaal gegeven. Daarnaast is er een grote praktijkcomponent waarbij een praktijkbegeleider van Cbt aanwezig is.”

CEDEO rapport 2020

Praktische informatie

Praktische informatie

 • Studieduur: Ca. 2,5 uur
 • Kosten: €149

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom onze trainingen en opleidingen, vele acties en interessante tips! Geen velden gevonden.

Incompany 

Incompany

 • Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
 • Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
 • Opleiding op iedere gewenste locatie
 • Starten op elk moment

Grote groepen aanmelden?

Bel voor de mogelijkheden

Onze klanten