Personeelstekort? Zo ga je daarmee om!

Steeds meer bedrijven kampen met een tekort aan personeel. Maar liefst een kwart van alle bedrijven in Nederland had in 2018 last van personeelstekort. Een structureel tekort aan personeel kan ervoor zorgen dat je bedrijf niet meer verder groeit. Hoe ga je daarmee om? Zorg dat je werknemers aantrekt en ze aan jouw organisatie bindt met deze tips!

Zorg dat uitzendkrachten snel ingewerkt worden

Om personeelskrapte op te vangen kun je gebruik maken van uitzendkrachten of vakantiekrachten. Het opstellen van een goed inwerkprotocol helpt de inwerktijd te versnellen en verbeteren, waardoor jij tijd en geld bespaart.

Biedt doorgroeimogelijkheden

Leg verantwoordelijkheden lager in de organisatie, zodat verborgen talenten zichtbaar worden en stimuleer coachings- en/of ontwikkelingstrajecten. Hiermee kun je talenten binnen de organisatie optimaal benutten en kunnen openstaande vacatures worden opgelost met eigen personeel!

Investeer in personeel

Het verloop van personeel binnen organisaties die investeren in scholing is minder dan bedrijven die dat niet doen. Lerende werknemers zijn immers tevredener en dragen bij aan een prettige sfeer, investeer daarom in je
medewerkers.

Zet personeel breed in

Allround inzetbaar personeel helpt bij het plannen in piekperioden. Daarnaast werkt het ook positief voor de technicus zelf, want door zijn/haar vaardigheden uit te bereiden versterkt de technicus zijn/haar positie op de arbeidsmarkt.

Meer weten over personeelstekort?

Genoeg manieren dus om personeelstekort aan te pakken en mensen binnen de organisatie te benutten. Heb je vragen over personeelstekort of hulp nodig
bij de aanpak van personeelstekort? Wij helpen jou graag verder!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over alles wat er speelt in jouw branche!

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: KIVO Flexible Plastics

"Cbt kent de dynamiek van een productieomgeving."
Sylvia Molenaar, HR manager bij KIVO