Veilig Werken met Stoom

Beoordeeld met een 9,5!
De werknemer kent de verschillende soorten stoom en risico’s. De werknemer kan deze risico’s ook inschatten, waardoor hij/zij de gepaste maatregelen kan toepassen om veilig te werken. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Ik wil mezelf aanmelden

Wil jij graag de opleiding Veilig Werken met Stoom volgen? Vraag jouw leidinggevende je aan te melden via deze website!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een offerte aanvragen

Jouw werknemers opleiden voor Veilig Werken met Stoom

Werken met stoom brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk dat medewerkers bewust zijn van de gevaren en risico’s die bij het werken met stoom komen kijken. De veilig werken met stoom cursus is speciaal ontwikkeld (proces)operators en TD-medewerkers die werken met of aan stoomapparatuur of stoom transporteren. Tijdens de cursus leren de deelnemers over de gevaren en risico’s van werken met stoom, de verschillende soorten stoom, het verschil tussen waterdamp, heet water en stoom en veilig transport. 

Resultaat

De cursus veilig werken met stoom bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en wordt afgesloten met een toets. Wanneer de deelnemer de toets behaald, wordt de cursus verzilverd met een certificaat. Maar nog veel belangrijker: de werknemer kent de verschillende soorten stoom en risico’s. De werknemer kan deze risico’s ook inschatten, waardoor hij/zij de gepaste maatregelen kan toepassen om veilig te werken. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid nog beter kunnen borgen en verhogen. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

  • Wat is stoom
  • Soorten stoom
  • Stoomproductie
  • Stoomgebruikers
  • Stoomleidingen en -appendages
  • Gevaren en risico’s van werken met stoom
  • Werkinstructies, -vergunningen en veiligstellen

Praktische informatie

  • Studieduur: 2 dagdelen van 3 uur
  • Niveau: mbo-niveau 2
  • Kosten op aanvraag

Deze opleiding op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Inzetbaarheid verhogen en leercultuur vergroten

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: AFP

Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren