Veilig Werken met de (Vork)heftruck

Beoordeeld met een 8,7!
Na afloop van de training veilig werken met de heftruck is de deelnemer op de hoogte de risico’s en weet op een verantwoorde wijze de heftruck te bedienen.

Ik wil mezelf aanmelden

Wil jij graag de opleiding Veilig Werken met de (Vork)heftruck volgen? Vraag jouw leidinggevende je aan te melden via deze website!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een offerte aanvragen

Jouw werknemers opleiden voor Veilig Werken met de (Vork)heftruck

Het rijden met een heftruck (ook wel vorkheftruck genoemd) brengt verschillende veiligheidsrisico’s met zich mee. Als werkgever ben je daarom verplicht om de heftruckchauffeur te informeren over veilig werken met de heftruck. En dat is niet voor niets, door het verkeerd bedienen van een heftruck kunnen schades aan producten, de heftruck en de omgeving ontstaan. Voorkom ongelukken door o.a. verkeerd kijkgedrag met de veilig werken met heftruck cursus. De cursus is bestemd voor iedereen die een heftruck bedient en nog geen specifieke cursus over de veiligheidsregels heeft gevolgd of geen geldig veiligheidscertificaat heeft (of is verlopen). Na afloop van de cursus kan de deelnemer op verantwoorde wijze een heftruck bedienen en is hij/zij op de hoogte van alle veiligheidsregels.

Resultaat

De veilig werken met de heftruck cursus duurt één dag waarbij de theorie wordt behandeld door middel van een voorbereidende e-learning en het praktijkgedeelte op locatie. De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets. Wanneer de deelnemer de toetsen met goed gevolg afrond, wordt de cursus verzilverd met een veilig werken met de heftruck certificaat. Het certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar. Maar nog veel belangrijker: de werknemer is op de hoogte de risico’s en weet op een verantwoorde wijze de heftruck te bedienen. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid nog beter kunnen borgen en verhogen. De theorie wordt behandeld via een e-learning, waardoor er meer tijd en aandacht is voor de praktijk. We oefenen diverse scenario’s bij jou op locatie, zodat jouw medewerkers het geleerde direct in de praktijk kunnen toepassen. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

 • Wettelijke bepalingen
 • Inspectie, opschriften en voorschriften
 • de (vork)heftruck
 • controle vooraf
 • rijden, parkeren en aan- en afkoppelen
 • brandstof tanken, accu’s laden en wisselen
 • beladen
 • 10 geboden voor de heftruckchauffeur
 • Risico’s
 • Bediening
 • Veilig gedrag

Praktische informatie

 • Studieduur: 1 dag
 • Kosten: € 1.025 (excl. btw)
 • Niveau: mbo-niveau 2

Let op: Er dient een heftruck en trainingslokaal beschikbaar te zijn voor het praktijkgedeelte.
Neem contact met ons op bij twijfel aan de voorwaarden.

Deze opleiding op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Ook beschikbaar als e-learning

Wist je dat we voor deze opleiding ook een e-learning aanbieden? Met onze e-learnings kunnen medewerkers altijd en overal gemakkelijk leren.

Ontvang nu ook 10% korting op een e-learning naar keuze!

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: AFP

Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren