Green Belt Plus

Beoordeeld met een 9,6!
De werknemer weet zelfstandig het verbeterproces te sturen en om te gaan met weerstand. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Ik wil mezelf aanmelden

Wil jij graag de opleiding Green Belt Plus volgen? Vraag jouw leidinggevende je aan te melden via deze website!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een offerte aanvragen

Jouw werknemers opleiden voor Green Belt Plus

Voor leiders van verbeterteams is de Green Belt Plus training zeer geschikt. Het doel van de training is om met multidisciplinaire teams structurele problemen op te lossen. De Lean training is geschikt voor ploegchefs, productiemanagers en projectmanagers. Lean Six Sigma is een methodiek voor het duurzaam en continu verbeteren van processen op een gestructureerde wijze. Tijdens de training leren jouw medewerkers analytisch naar problemen kijken en deze te koppelen aan klant- en bedrijfseisen. Daarnaast gaat de Green Belt Plus, in tegen stelling tot de standaard Green Belt training, in op de daarbij horende weerstand. De medewerkers leren weerstand te herkennen, omgaan met veranderingen en nog belangrijker: hoe ze de weerstand kunnen doorbreken. Na afronding van de lean training weet de medewerker het verbeterproces zelfstandig te sturen. Daarnaast durven jouw medewerkers verantwoordelijkheid te nemen, geven ruimte om te groeien en zien fouten als verbeterkansen.

De training Green Belt Plus is opgezet aan de hand van diverse Lean verbetermethoden en wordt in samenwerking met Onprove aangeboden.

Resultaat

De Green Belt Plus duurt acht dagen en wordt afgesloten met een examen. Wanneer het examen met goed gevolg is afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. Maar nog veel belangrijker: de werknemer weet zelfstandig het verbeterproces te sturen en om te gaan met weerstand. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. We focussen ons op het juiste gedrag, houding en motivatie van medewerkers. Na afloop van de training, komt één van onze trainers ter begeleiding een halve dag meekijken en helpen op de werkvloer, zodat de deelnemer(s) het geleerde meteen in de praktijk toe kunnen passen. De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • Voorzitten/rapporteren in overleggen
 • Bijdragen aan organisatiedoelstellingen
 • Verbetermaatregelen inzetten
 • Kennis en omgang van visueel management
 • Escaleren van knelpunten
 • Medewerkers motiveren en situationeel leidinggeven
 • Herkennen en ombuigen ineffectief gedrag en voorbeeldgedrag in verbeterprocessen
 • Herkennen en ombuigen eigen gedrag
 • Fases in veranderproces
 • Verdieping Go See (oorzaakanalyse)

Praktische informatie

 • Studieduur: 8 dagen
 • Kosten: €2998,- (excl. btw)
 • Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12 personen

Deze opleiding op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Inzetbaarheid verhogen en leercultuur vergroten

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: AFP

Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren