ATEX Managementtraining

Beoordeeld met een 8,5!
Na de training is de manager of leidinggevende bewust van zijn of haar taken, verantwoordelijkenheden en bevoegdheden in het kader van de Nederlandse ARBO wet en de Europese ATEX-153 richtlijn. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Wil jij graag de opleiding ATEX Managementtraining volgen? Vraag jouw leidinggevende je aan te melden via deze website!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een offerte aanvragen

Jouw werknemers opleiden voor ATEX Managementtraining

Wanneer jouw organisatie te maken heeft met explosiegevaarlijke omgevingen, is het belangrijk om de veiligheid van jouw medewerkers te waarborgen! Daarnaast verplicht de Arbowet werkgevers om medewerkers op de hoogte te brengen van de risico’s en specifieke regelgeving. De ATEX Managementtraining is speciaal bedoeld voor managers en (direct) leidinggevenden, die werken in of bij een bedrijf waar explosiegevaarlijke zones zijn gedefinieerd. De training wordt aangeboden in samenwerking met Kiwa. Nadat de deelnemer de training heeft afgerond is hij/zij op de hoogte van explosierisico’s in zijn algemeenheid en binnen het bedrijf zelf. De deelnemer is zich bewust van de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden in het kader van de Nederlandse ARBO wet en de Europese ATEX-153 richtlijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verplichtingen van de werkgever en van de werknemer.

Resultaat

De Atex Managementtraining training duurt een halve dag. Na de training is de manager of leidinggevende bewust van zijn of haar taken, verantwoordelijkenheden en bevoegdheden in het kader van de Nederlandse ARBO wet en de Europese ATEX-153 richtlijn. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid binnen productiebedrijven nog beter kunnen borgen en verhogen. De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

  • Kennisinformatie t.a.v. ATEX (inclusief de bijbehorende opdrachten)
  • Behandeling van wet- en regelgeving Europees, Nationaal en lokaal op de werkvloer
  • Inhoud van het Explosieveiligheidsdocument (EVD) van deelnemers: overzicht van de (typen van) gezoneerde gebieden met gas/damp en nevel-explosiegevaar
  • Documentenstructuur op het gebied van explosieveiligheid
  • Veilig werken in gezoneerde gebieden (wat mag wel, wat mag niet en waarom is dat zo)
  • Werkgevers- en werknemersverplichtingen (taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden)

Praktische informatie

  • Studieduur: Halve dag
  • Vooropleiding: ATEX Awareness
  • Kosten: Op aanvraag
  • Aantal cursisten: Maximaal 15

Deze opleiding op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Inzetbaarheid verhogen en leercultuur vergroten

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: AFP

Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren