Atex-EX 001 Basisprincipes Module EX001

Beoordeeld met een 8,3!
De werknemer kan gevaarlijke situaties herkennen, weet welke handelingen en middelen wel en niet zijn toegestaan in ATEX-zones en geeft anderen feedback. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Wil jij graag de opleiding Atex-EX 001 Basisprincipes Module EX001 volgen? Vraag jouw leidinggevende je aan te melden via deze website!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een offerte aanvragen

Jouw werknemers opleiden voor Atex-EX 001 Basisprincipes Module EX001

Wanneer jouw organisatie te maken heeft met explosiegevaarlijke omgevingen, is het belangrijk om de veiligheid van jouw medewerkers te waarborgen! Daarnaast verplicht de Arbowet werkgevers om medewerkers op de hoogte te brengen van de risico’s en specifieke regelgeving. De Atex-EX 001 Basisprincipes training is bedoeld voor operators die met explosieveiligheid (ATEX) te maken krijgen en werken in of bij een bedrijf waar explosiegevaarlijke zones zijn gedefinieerd. De cursus wordt aangeboden in samenwerking met Kiwa. Nadat de deelnemer de Atex cursus heeft afgerond kan hij of zij veilig werken in de ATEX-zones, heeft hij of zij voldoende kennis en is zich bewust van de explosierisico’s. De persoon herkent gevaarlijke situaties, weet welke handelingen en middelen wel en niet zijn toegestaan in ATEX-zones en geeft anderen feedback.

Resultaat

De ATEX-EX 001 Basisprincipes training duurt twee dagen inclusief examen. De training kan worden afgesloten met een officieel examen wat bij voldoende resultaat leidt tot het attest module EX001. Maar nog veel belangrijker: de werknemer kan gevaarlijke situaties herkennen, weet welke handelingen en middelen wel en niet zijn toegestaan in ATEX-zones en geeft anderen feedback. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid binnen productiebedrijven nog beter kunnen borgen en verhogen. De ATEX Basiscursus is gebaseerd op theorie met praktijkcases en opdrachten, afgestemd op scenario’s bij de deelnemers op de werkvloer. De training is opgebouwd rondom de volgende onderwerpen:

 • ATEX (wet- en regelgeving), wat is een explosieve atmosfeer, wat zijn gevarenbronnen, hoe leidt dit tot zonering en welk gevolg heeft dit voor het voorkómen van ontstekingsbronnen (de risicobeoordeling).
 • Inhoud van het Explosieveiligheidsdocument (EVD) van deelnemers: overzicht van de (typen van) gezoneerde gebieden gas/damp en nevel-explosiegevaar. Beschikbare documenten op het gebied van explosieveiligheid.
 • Relatie zoneclassificatie – categorie apparatuur.
 • Potentiële ontstekingsbronnen, voorbeelden beschermingswijzen van ATEX-114 apparatuur, hoe te herkennen, hoe te waarborgen.
 • Veilig werken in gezoneerde gebieden (wat mag wel, wat mag niet en waarom is dat zo).
 • ATEX en werkvergunningen.
 • Ex-Ox-Tox metingen in putten en besloten ruimtes

Praktische informatie

 • Studieduur: 2 dagen
 • Vooropleiding: ATEX awareness e-learning (is inclusief)
 • Aantal cursisten: Maximaal 12
 • Kosten op aanvraag

Deze opleiding op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Inzetbaarheid verhogen en leercultuur vergroten

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: AFP

Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren