Klantcasus: Tata Steel

“De digitale leeromgeving van Cbt past bij de huidige tijd en manier van opleiden”
Dhr. Van Balen Walter, SAB Profiel, QHSE Manager bij SAB Profiel

SAB profiel is een dochteronderneming van Tata Steel en produceert en distribueert profielen en sandwich panelen welke in de bouw, als wand- en dakbeplating worden toegepast. Het bedrijf is een van de grotere toeleveranciers in Nederland, België en Duitsland. In 2018 deed QHSE Manager Bernd van Balen Walter onderzoek naar veilig hijsen binnen de organisatie. Hij concludeerde dat voornamelijk het opleidingstraject sterk aan verbetering toe was. De manier waarop de organisatie op dat moment medewerkers opleidde, paste niet meer bij deze tijd. Uiteindelijk gaf SAB aan Cbt de opdracht om de opleiding ‘veilig hijsen’ te implementeren binnen de organisatie. Bernd van Balen Walter vertelt in dit artikel meer over de samenwerking met Cbt.

Opleiding veilig hijsen geheel op maat

De medewerkers van SAB hijsen alle producten met een bovenloopkraan. De opleidingsbehoefte lag daarom heel specifiek bij de bovenloopkraan en niet per se bij andere kranen. Cbt maakte de opleiding daarom geheel op maat. Dhr. Van Balen Walter vertelt: “Wanneer je kijkt naar de standaard opleiding van Cbt, dan worden de medewerkers heel allround opgeleid, maar wij hadden specifiek de behoefte om onze mensen op te leiden voor de bovenloopkraan. Samen met Cbt hebben we de training omgebouwd tot een e-learning geheel op maat voor onze organisatie met onze specifieke werkwijze en video’s.”

“De opbouw van de training sprak ons zeer aan. De training is modulair, dus de operator kan op rustige momenten een stuk van de opleiding volgen.” Aldus dhr. Van Balen Walter.

Video’s op locatie

Inmiddels zijn er naast het ‘veilig hijsen’-traject nog een aantal andere opleidingstrajecten opgezet. Dhr. Van Balen Walter legt uit: “We nemen geen standaard trainingen af bij Cbt, alle trainingen zijn volledig op maat voor onze organisatie ingericht. Dit doen we zodat de medewerkers meteen onze specifieke werkwijze leren. Naast veilig hijsen hebben we nog een aantal andere trajecten opgezet, zoals de veilig werken met gevaarlijke stoffen training en de veilig werken met de heftruck training. Onlangs heeft Cbt voor de’ veilig werken met de heftruck’-video’s opgenomen op onze locatie in Geldermalsen. Ook deze training zit nu in een afrondende fase en kan bijna uitgerold worden in de organisatie.

“Resultaatgericht, prettig in omgang en
innovatief!”

We vroegen aan dhr. Van Balen Walter hoe hij de samenwerking met Cbt in 3 woorden zou omschrijven. Daarop antwoordde hij: “Resultaatgericht, prettig in omgang en innovatief!” Hij legt uit: “De digitale leeromgeving van Cbt past bij de huidige tijd en manier van opleiden, vooral gezien de tijd waarin we nu leven. Daarnaast zijn de contacten met Cbt constructief en hebben ze ons enorm geholpen met de informatieoverdracht naar onze collega’s. In onze fabrieken werken medewerkers die niet allemaal even goed Nederlands spreken. Cbt denkt goed mee en zorgt ervoor dat de training voor iedereen te volgen is.”

Meer weten over maatwerk trainingen?

Wij helpen organisaties bij het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van een opleidingsplan. Wil jij ook meer resultaat behalen uit opleiden? Wij denken graag met je mee!

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden