Strenge controle op werken met gevaarlijke stoffen

Gevaarlijke stoffen kunnen sluipmoordenaars zijn. Elk jaar overlijden drieduizend mensen omdat ze op hun werk zijn blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Dat cijfer moet omlaag, schrijft staatssecretaris Tamara van Ark in een brief aan de Tweede Kamer. Daarom wordt de controle op werken met gevaarlijke stoffen aangescherpt! Maar waar moet je als werkgever of arboprofessional allemaal aan denken als je in het bedrijf te maken krijgt met gevaarlijke stoffen?

Breng risico’s in kaart en neem maatregelen

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkomgeving. Het is belangrijk dat je in kaart hebt welke stoffen worden gebruikt, hoe lang en hoe vaak een medewerkers hieraan wordt blootgesteld. Wanneer je in kaart hebt wat de risico’s zijn is het belangrijk om maatregelen te nemen om de blootstelling zoveel mogelijk te beperken. De Stoffenmanager laat zien welke maatregelen je kunt nemen binnen jouw bedrijf.

Werknemers inlichten

Werknemers moeten bewust zijn van de gevaren van o.a. chemische stoffen, giftige stoffen en brandbare stoffen. Heldere voorlichting, duidelijke werkinstructies, het juiste gebruik van middelen en regelmatig onderhoud en keuring – vaak verplicht – verhogen de veiligheid.

Wil jij de veiligheid van werknemers borgen? Bel voor de mogelijkheden!

Tijdens de cursus Veilig werken met gevaarlijke stoffen leren deelnemers gevaarlijke stoffen herkennen, weten zij welke risico’s er hangen aan stoffen en weten zij veiligheidsmaatregelen te nemen. We stemmen de training af op de risico inventarisatie van jouw organisatie! Benieuwd hoe? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@resultaatuitopleiden.nl of door te bellen naar 0800 – 228 72 46.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over alles wat er speelt in jouw branche!

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: Bettinehoeve

"Mijn verbeteropdracht levert Bettinehoeve jaarlijks een enorme besparing op."
Ad Buis, Allround Operator Spraydryer bij Bettinehoeve