Cbt trainer Johnny Visch deelt zijn ervaringen over lessen via Webinar

Door de gebeurtenissen van afgelopen tijd heeft Cbt ervoor gekozen om alle lessen tijdelijk om te zetten naar webinars. Op deze manier kunnen trainingen en opleidingen gewoon doorgaan en krijgen onze deelnemers de mogelijkheid om ook tijdens de coronacrisis te diplomeren. Het omzetten van de lessen naar webinars vroeg creativiteit, toewijding en motivatie van onze deelnemers en trainers. Van onze klanten vroegen wij vertrouwen en dat kregen we! Terugkijkend op deze onverwachtse omschakeling kunnen we nu al zeggen dat we heel trots zijn op hoe iedereen met deze veranderingen is omgegaan. Johnny Visch, trainer bij Cbt, geeft nu dagelijks verschillende lessen via webinars, aan hem hebben we gevraagd om zijn ervaringen met ons te delen.

Directe en onverwachte omslag naar digitaal lesgeven

“We zijn heel onverwachts in deze verandering terecht gekomen. De laatste tijd waren wij volop aan de bak, toen het coronanieuws kwam vroeg dat vrijwel direct bij ons als trainers en de deelnemers om een omslag. We hebben direct alle fysieke lessen omgezet naar webinars, zodat deze gewoon door kunnen gaan. En ook de toetsafname kunnen we met aangepaste richtlijnen via webinars laten verlopen. Ik heb gemerkt dat de deelnemers waarmee ik werk vrij computervaardig zijn, waardoor de omslag naar digitaal vlot verliep. Tot vandaag hebben we nog geen les- of toetsmoment gemist!” Aldus Johnny Visch.

Creatief met hulpmiddelen

We vroegen aan Johnny wat de omschakeling naar webinars hem heeft geleerd: “Het leuke aan lesgeven door middel van webinar is dat je een beetje gedwongen wordt om creatief te zijn in het samenstellen van lespakketten. Je maakt bijvoorbeeld meer gebruik van hulpmiddelen, zoals video. Ook leer ik van mijn collega’s, doordat ik en de andere trainers binnen Cbt tips en tricks met elkaar uitwisselen over deze manier van lesgeven.”

Deelnemers positief over manier van lesgeven

Ook vroegen we aan Johnny hoe de deelnemers omgaan met de veranderingen. Hij gaf aan nog van geen een deelnemer gehoord te hebben dat ze het vervelend vinden dat de lessen op deze manier verder gaan. “De deelnemers zijn echt positief en vinden het prettig dat we op deze manier doorgaan en de lessen niet stil komen te liggen. Ze nemen het voor lief dat het geluid af en toe een keer kraakt of het beeld wel eens kan storen. Ik geef aan dat ik mijn best doe om er een leuke les van te maken en dat wordt gewaardeerd”.

Ook online een persoonlijke sfeer

Tijdens het gesprek met Johnny gaf hij aan dat door het lesgeven via webinars, hij de deelnemers wat beter leert kennen en dat de sfeer ook online heel openhartig kan zijn. “Af en toe verschijnen er wel eens kinderen in beeld of een vrouw die koffie komt brengen. Dat maakt het heel persoonlijk en ook leuk, omdat je elkaar op deze manier beter leert kennen”, aldus Johnny Visch.

Tegen iedereen die twijfelt over het opleiden van medewerkers in deze tijd wil Johnny het volgende zeggen: “Opleiden is op dit moment heel goed mogelijk. Trainers hebben meer dan genoeg mogelijkheden, zoals video om webinars persoonlijk en bedrijfsspecifiek in te steken.” Ben je benieuwd wat Cbt voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0800 – 228 72 46 of mail naar info@resultaatuitopleiden.nl.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over alles wat er speelt in jouw branche!

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: Tata Steel

"De digitale leeromgeving van Cbt past bij de huidige tijd en manier van opleiden"
Dhr. Van Balen Walter, SAB Profiel, QHSE Manager bij SAB Profiel